Van kroeg naar kroeg op de openingsavond POBparade Van kroeg naar kroeg op de openingsavond POBparade

Deel 2 met June, Her Grace en Celluloid Heroes

, Tekst & foto’s: Daniël Hereijgers

Van kroeg naar kroeg op de openingsavond POBparade

Deel 2 met June, Her Grace en Celluloid Heroes

Tekst & foto’s: Daniël Hereijgers ,

Dag 1 van de vijftiende POBparade, Daniël Hereijgers plande zijn dag vooruit en maakte vanaf een uur of zeven een mooi rondje binnenstad langs optredens van onder andere June (SamSam), Her Grace (Publieke Werken) en Celluloid Heroes (SamSam). Deel 2 van 2.

Deel 2 met June, Her Grace en Celluloid Heroes

Onderweg naar SamSam voor een op de POBparade debuterende jonge band galmen vanuit café Vulling de eerste klanken van de Zundertse americana en roots band van dit moment: Rita Lynn. Twee jaar geleden nog één van de hoogtepunten. Hun soundcheck liep om technische redenen wat uit, de kroeg is terecht vol en de deuren staan open.

Die andere Zundertse band op deze POBparade stond in eerste instantie niet op het affiche. June maakte afgelopen dinsdag indruk bij POB’s Uit Je Hok in Mezz Café en toen de geplande act van vanavond moest afzeggen, dacht organisator Herman Sibon direct aan dit enthousiaste vijftal. Een terechte plaatsvervanger, want  het is ook in SamSam dringen voor een goed plekje. De band heeft zelf veel aanhang meegenomen, maar ook terraszitters laten de Grote Markt even voor wat hij is om de frisse mix van pop, rock, blues en funk mee te pikken. Met drie optredens deze week maakt de band, die eind vorig jaar startte, een vliegende start. Gisteren nog voor een vol café De Kerel in de Zundertse thuishaven. De fijne, vrolijke nummers blijven gemakkelijk en snel hangen. Je hoeft liedjes als ‘Blondies Got It Wrong’, ‘Things That Upset Me’ en ‘Julia Roberts (Is Living In My Bedroom)’ maar een paar keer te horen om ze daarna niet meer uit je hoofd te krijgen. De muziek is simpelweg pakkend en de teksten ook. Opvallend zijn het gitaarspel van de 17-jarige Joep de Bruijn en de continu van plaats wisselende bassisten/toetsenisten en andere instrumenten spelende Bas Adriaansen en Tim Hereijgers. Op speciaal verzoek speelt June als toegift nog een knallende eigen interpretatie van ‘Hot N Cold’ van Katy Perry.

Ook Her Grace, een driemansrockband uit Hoeven, Standaardbuiten en Fijnaart,  is nog niet eerder gerecenseerd op 3VOOR12/Breda, ondanks de lange speellijst die teruggaat naar 2009, toen de band  Elastic heette. Gelukkig steunt POB zowel gevestigde namen als nieuw talent uit de regio en kunnen we nu de band beschouwen in Publieke Werken. Her Grace speelt harde, strakke rock en neemt tussendoor gek genoeg even een korte pauze. Dan “om het goed te maken” volgt een rustiger nummer dat uiteindelijk weer ontaardt in stevige, alternatieve rock om dan toch weer even gas terug te nemen. Doet in de verte denken aan andere trio’s als Muse en Placebo. Her Grace haalt alles uit de kast vandaag om het publiek te overtuigen. Bij het slotnummer mag een toeschouwer, kennelijk een bekende, nog even op een van de bekkens van de gekke bekken trekkende drummer meetikken. Korte set, strakke nummers en opbouw, de band kan tevreden zijn.

Onderweg terug naar SamSam klinkt nog steeds gezellig de muziek van Rita Lynn uit café Vulling. Het is de laatste band van de dag in dit café en heeft materiaal genoeg om wat langer door te gaan. 

Bij Celluloid Heroes is het even afwachten voordat je precies kunt plaatsen waar de muziek heen gaat. Goed, je ziet een een drummer, een bassist, een vrouwelijke gitarist en een zanger achter een keyboard, maar wat is het nu precies? De ene keer hoor je rustig opbouwende indierock met een stabiel ritme en elektronische randjes, ‘Control’ bijvoorbeeld, dan weer gaat de band los met volle kracht, zoals op de titeltrack van EP ‘Spectacle Royale’. Gitarist Mandy Vrolijk klinkt in het begin wat aarzelend bij het inzetten van de tweede stem, tegen het eind van het optreden toont ze zich ook steeds zekerder. De muziek van Celluloid Heroes zit goed in elkaar en de herhaling in zowel tekst als muziek werkt goed. Bijna Belgisch. En dat is als compliment bedoeld, aangezien onze zuiderburen ver voorop lopen, zeker qua alternatieve rock. Deze Bredase act staat ook in de voorrondes van Breda Barst in juni in Mezz. Eens kijken of de fans dan na het optreden weer om de cover ‘Sexy Bitch’ vragen… Vandaag sluit Celluloid Heroes in ieder geval niet daarmee af maar met een reprise van ‘Spectacle Royale’.

Lees hier deel 1 met recensies van The Vision Of Johanna, TunnelVisie en Big Whiskey.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda