Redactie 3VOOR12/Breda tipt.... Breda Barst!

Redactie 3VOOR12/Breda ,

3VOOR12/Breda heeft zich afgelopen week druk voorbereid voor Breda Barst. Vanaf morgenmiddag brengt de redactie rechtstreeks verslag uit van het festival in het Valkenbergpark met live-recensies, interviews en fotoreportages. Maar welke artiesten willen de schrijvers en fotografen van 3VOOR12/Breda zelf niet missen?

3VOOR12/Breda heeft zich afgelopen week druk voorbereid voor Breda Barst. Vanaf morgenmiddag brengt de redactie rechtstreeks verslag uit van het festival in het Valkenbergpark met live-recensies, interviews en fotoreportages. Maar welke artiesten willen de schrijvers en fotografen van 3VOOR12/Breda zelf niet missen?

De top 3 van Daniël Hereijgers - hoofdredacteur 

The Surs, Volt Violin, Marlon Penn en The Patsy's
"Vier namen in één tip. Ik had dit jaar de eer als jurylid de kwalitatief hoogstaande voorrondes te mogen beoordelen. Ik weet zeker dat ze de regionale eer hoog gaan houden met knallende optredens, elk met hun eigen kracht. Aanrader, zeker voor diegenen die de voorrondes in Mezz hebben gemist!"

Dog Eat Dog
"Al meerdere mensen hebben hen getipt op 3VOOR12/Breda en ook voor mij is Dog Eat Dog een onvervalste portie melancholie naar de vroege dagen van pogoën en crowdsurfen, wat toen nog gewoon mocht. Krijgt de eastcoast hardcore crossover band de poppetjes nog steeds aan het dansen zoals in de tijden van 'All Boro Kings'? Ik ben zeer benieuwd en hoop dat het er niets waar is van het gerucht dat ze zonder blazers komen opdagen."

De Spaanse Kraag 
"Als ik één naam moet tippen dan noem ik Gingerpig. Deze band maakte vorig jaar al veel indruk in Mezz-Café met hun eigen rockende stijl: Hammondrock. Ook de andere harde acts in de kleine tent zijn niet misselijk!"

De top 3 van Auke de Vries - redacteur en organisator Club 3VOOR12/Breda

The Pineapple Thief
"Deze Britse band is de grote belofte van de progrock. De combinatie van lang uitgewerkte nummers en puntige rocksongs werkt erg goed en het nieuwe album 'Someone Here Is Missing' is weer een grote stap vooruit. Live hebben ze vorig jaar in Mezz bewezen een solide band te zijn die het experiment niet schuwt."

Marlon Penn
"Marlon Penn overtuigde zeer bij de voorrondes, waar ik hem leerde kennen. Zowel solo als met band kan men een eigenzinnige show verwachten, waarin originaliteit voorop staat. Vergelijkingen met Jeff Buckley zijn veelbelovend én terecht."

Topher/Daybroke
"Twee totaal verschillende disciplines, en daarom kan ik er niet uit kiezen. Topher is momenteel één van de beste Bredase dj's en hij heeft dan ook niet voor niets al enkele grote optredens op zijn naam staan. Zijn fijne electromixen zullen ongetwijfeld het Kasteelplein tot dansen dwingen. Daybroke volg ik al vanaf de oprichting en met hun nieuwe album hebben ze iets moois in handen."

De top 3 van Martijn Stadhouders - fotograaf

Otis
"Otis is de muzikale equivalent van een stoomwals. Van de eerste tot de laatste noot één stoot adrenaline. Waarom niet op het hoofdpodium in plaats van die meuk van Moke?"

Vanderbuyst
"Hardrock met een vette knipoog naar Kiss. Elk seventies hardrockcliché wordt uit de kast getrokken. Je houdt er van of je haat het!"

The Patsy's 
"Vette garagerock door stoere wijven. Terechte winnaar van de voorrondes, dit is zeker één van de sterkste acts die Breda momenteel te bieden heeft."

De top 3 van Ivo Koenen - redacteur en organisator Club 3VOOR12/Breda

The Surs

"Ik kies er voor om de locals uit het programma aan te prijzen. Automatisch kom ik dan terecht bij The Surs. Tijdens de voorrondes voor Breda Barst verreweg de meest boeiende act, op het festival zelf de opener op het Amstel podium."
 
Timmietex & Friends
"De meest recente single van Timmietex is een culthitje, als je goed bent met YouTube moet je de clip zó kunnen vinden. Te zien op het BoomBap-podium met andere lokale hiphopvrinden zoals Tjerkovara en Ben Jur."

Topher

"Topher draaide als voorprogramma voor onder andere Dr. Lektroluv en Henzel&Disco Nova en is binnenkort ook in bandvorm actief. Op Breda Beats nog als dj en wel in zijn welbekende stijl."

De top 3 van Andre Joosse - fotograaf en redacteur, ook voor 3VOOR12/Zeeland

Volt Violin
"Ik zag de heren vorig jaar in een voorronde van een lokale talentenjacht. Niet alleen ik was weggeblazen, maar ook de jury. Een energieke, eerlijke rockband met gepassioneerde songs."

School Is Cool
"Ook deze band mocht ik al zien in een talentenjacht. Al tijdens de voorronde was te zien dat de mooie liedjes winnaars waren. Ook als het weer tegenzit, School Is Cool zal zeker voor een zomerse sfeer zorgen."

Timmietex en Friends
"Een festival moet een feest zijn. Vorig jaar zette Tjerkovara het park op zijn kop. Dit jaar zal Timmietex het niet minder doen. De hiphopscene rond Breda leeft, feest!"

De top 3 van Pien van der Steen - redacteur

Moss

"Het is bijna schandalig, maar ik heb Dutch indie darlings Moss nog steeds niet live gezien. Afgaand op de positieve geluiden en hun ontzettend fijne plaat ‘Never Be Scared / Don’t Be a Hero’ wordt het genieten zaterdagmiddag!"

Otis
"Otis ‘doet’ niet hardcore, Otis is hardcore. Een integere band die zichzelf niet te serieus neemt, wat een verademing is in deze scene. Zonder twijfel mijn favoriete hardcoreband uit Brabant, en misschien zelfs wel uit Nederland." 

Le Peuple de L’Herbe
"Waarom Le Peuple de L’Herbe de zondag van Breda Barst niet afsluit maar Moke, is mij een raadsel. De aanstekelijke mix van drum and bass, hiphop en dub van deze Franse act leent zich perfect om een mooie festivaldag mee te eindigen. Allemaal op tijd eten dus, want met een volle maag kan je niet dansen!"