BUTFF 2010, deel 1 van een verslag in beelden

Performances op Bredaas underground filmfestival

Tekst en foto’s: Martijn Stadhouders ,

De vijfde editie van het BUT filmfestival zit er weer op. Vijf dagen films, muziek en dichtkunst in de Sint Janstraat. Voor 3VOOR12/Breda is natuurlijk de muziek het meest interessant. Het muzikale programma werd, net als tijdens de voorgaande edities, verzorgd door George Mensink van de Rebellenclub.

Performances op Bredaas underground filmfestival

De vijfde editie van het BUT filmfestival zit er weer op. Vijf dagen films, muziek en dichtkunst in de Sint Janstraat. Voor 3VOOR12/Breda is natuurlijk de muziek het meest interessant. Het muzikale programma werd, net als tijdens de voorgaande edities, verzorgd door George Mensink van de Rebellenclub, met uitzondering van de openingsavond waar de Dordrechtse slavic rockband Scotch acte de présance gaf. Alle optredens waren in de theaterzaal van de Boulevard.

Na openingsfilm ‘Cadavres’ en een optreden van punkdichteres Diana Ozon bijt Scotch het spits af. De tweede avond is het podium voor Kristus Kut, OM Digidelica en Akoustic Timbre Frekuency, een avond met als thema ‘futuristic rituals’. De derde avond heeft een meer erotisch thema ('futuristic erotic') met Schultz uit Frankrijk en Mental Plastic Body Filler. De vierde avond was de zaterdagavond. Het thema: 'futuristic classic', wordt gekenmerkt door elementen uit de klassieke muziek met Hexperos uit Italië en Ybrid uit Frankrijk.

Een fotoverslag van vijf dagen muziek op BUTFF 2010 in twee delen. Dit is deel 1, over de eerste vier dagen. Niet alledaags, net als het aanbod van de films op het festival.