BUT Film festival 2010 komt eraan, niet alledaagse films, dichters en muzikale acts BUT Film festival 2010 komt eraan, niet alledaagse films, dichters en muzikale acts

Bekenden uit Breda: Kristus Kut, Mental Plastic Body Filler en Abattoir Rouge

, Tekst: Daniël Hereijgers

BUT Film festival 2010 komt eraan, niet alledaagse films, dichters en muzikale acts

Bekenden uit Breda: Kristus Kut, Mental Plastic Body Filler en Abattoir Rouge

Tekst: Daniël Hereijgers ,

Het vijfde internationale B-movie, Underground en Trash Film festival vindt plaats van woensdag 8 tot en met zondag 12 september in hartje Breda. Vorig jaar hebben we ruim aandacht besteed aan alle performances en muzikale optredens die gepaard gaan met dit festival. En ook dit jaar zijn we erbij.

Bekenden uit Breda: Kristus Kut, Mental Plastic Body Filler en Abattoir Rouge

Het vijfde internationale B-movie, Underground en Trash Film festival vindt plaats van woensdag 8 tot en met zondag 12 september in hartje Breda. Vorig jaar heeft 3VOOR12/Breda ruim aandacht besteed aan alle unieke en soms bizarre performances en muzikale optredens die gepaard gaan met dit ondergrondse festival. En ook dit jaar zijn we erbij. Nu dus in de binnenstad van Breda.

Naast de performance kunst is dit jaar voor het eerst een underground-dichtersprogramma toegevoegd, met Diana Ozon en Nick J. Swarth en op zaterdag Boxring I&II, een boxmatch met woorden van DASTRUGISTENDA. In het muzikale performanceprogramma, met de thema's: rituals, erotics, classic en party, zal het uit Italië afkomstige Hexperos optreden. Hexperos is een een kwartet met harp, viool, bas en een zangeres. De lokale underground noise, rituelen, anarchisme en performance, komt van de elkaar kruisbestuivende acts Kristus Kut, Abattoir Rouge en Mental Plastic Body Filler.

Crème de la crème B-movie, Undergrounden Trash films

BUTFF richt zich op eigenzinnige cinema die afwijkt van de doorsnee film die in bioscopen en videotheken te vinden is. Een vergelijkbaar festival is er niet in Europa. BUT-films worden gemaakt met slechts een fractie van Hollywood budgetten. De makers laten zich niet weerhouden door het budget en laten hun creativiteit de vrije loop. Zo is dit jaar bijvoorbeeld de in Australië verboden film L.A. Zombie te zien. Kijk voor het totaal overzicht op de website van BUTFF 2010. En klik voor een terugblik op vorig jaar op het dossier hiernaast.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda