Breda Barst - hoogtepunten van BoomBap '10

Caza, Carlos Alvares en Timmietex & Friends

Redactie 3VOOR12/Breda ,

De hoogtepunten van het rap- en hiphoppodium van Nederland dit weekend: BoomBap op Breda Barst! Met: Caza, Carlos Alvares en Timmietex & Friends, zoals Fotosynthese, Tjerkovara en de crew Van Kwaad Tot Erger.

Caza, Carlos Alvares en Timmietex & Friends

Caza

Omschrijving
Rapper Caza won in mei de finale van de Airplay Talent Show in Mezz en mag zich daarom het grootste urban talent van Breda noemen.
 
Plus
Caza zit vol enthousiasme en probeert het publiek continu mee te krijgen. Hij rapt duidelijk en flowt prima, ook de beats klinken erg goed. 

Min
Het is echter te merken dat Caza nog geen album heeft uitgebracht, veel tracks klinken onaf, ze missen een kop en een staart. Hierdoor heeft het optreden meer weg van een freestyle sessie over willekeurige beats. Het publiek heeft dit al snel door en halverwege track 2  is het veld voor het BoomBap podium dan ook voor de helft leeg.

Conclusie
Al is Caza een enthousiaste verschijning op het podium en zitten er zeker lichtpuntjes in zijn optreden, het was vandaag niet voldoende om het publiek te overtuigen.
 
Cijfer

(PB)

Carlos Alvares

Omschrijving
Carlos Alvares (De Kroonprins) is een Bredase rapper uit de Haagse Beemden, ook wel bekend van de HB Crew en Windkracht 11. Nu doet hij het solo, met als eerste wapenfeit de 'All Inclusive' EP die in januari 2010 is uitgekomen. Op beats van Ben Jur (Van Kwaad Tot Erger) bespreekt Carlos met een zachte G en ruwe teksten zijn leven.

Plus
Vanaf het moment dat de muziek werd gestart, ging het los op het podium. De muziek was erg funky en opzwepend, de flow van Carlos Alvares paste hier perfect bij. Ook hypeman Viezerik (VKTE) was een aanvulling en wist samen met Carlos het aanwezige publiek goed in beweging te krijgen.  

Min
Eén van de zaken die de acts op het BoomBap podium vandaag parten speelde, was de magere opkomst van het publiek. Ook bij Carlos Alvares was het veld maar half vol en daardoor was de sfeer wat minder. Een minpunt van het optreden was daarnaast het intermezzo van Eenduidig. Zij mochten één nummer doen, maar door de chaos en drukte die zij op het podium brachten, was de aandacht van het publiek snel weg.

Conclusie
De muziek en performance van Carlos Alvares waren goed en hadden absoluut een groter publiek verdiend, volgende keer hopelijk zonder Eenduidig.

Cijfer
7,5
(PB)

Timmietex & Friends

Omschrijving
Timmietex is één van de grotere namen op het BoomBap podium dit jaar, al is zijn succes nog vrij vers. In maart bracht hij zijn 'Tantu Spange Tatta' EP uit, die met recht een groot succes te noemen is. Een EP vol met relaxte flows, orginele teksten en funky beats, geproduceerd door onder andere Benzie en Ben Jur. Op Breda Barst nam Timmietex ook zijn vrienden mee.

Plus
De energie spatte werkelijk van het podium af bij Timmietex en zijn vrienden. Vanaf het begin werkte het springen en beuken van Tjerkovara en Rob de Mic erg aanstekelijk. Dit was dan ook het eerste optreden bij BoomBap waar het publiek werkelijk uit zijn dak ging. Een hoogtepunt van dit optreden was de track 'Spel', met Fotosynthese. De Ulvenhoutse rapper liet zien waarom hij tot één van Nederlands grootste hiphoptalenten wordt gerekend.

Min
Timmietex heeft niet zo’n krachtige stem en dat was vandaag te horen. Vooral bij de hardere tracks werd rappen bij hem schreeuwen en dat kwam het optreden niet ten goede. Een ander minpunt was het gebrek aan variatie in de Van Kwaad Tot Erger nummers op het laatst. 

Conclusie
Timmietex en zijn vrienden hebben een feest gebouwd met een paar hoogtepunten zoals de tracks 'Zo Vroeg'en 'Spel (met Fotosynthese). Helaas verzandde het optreden tegen het einde in meer van hetzelfde.

Cijfer

(PB)

Redactie 3VOOR12/Breda
Tekst: Piet van den Boer
Foto's: Andre Joosse