Barst tipt Barst: De top 3 van Staynice

Pien van der Steen ,

Nog vijf dagen werken en dan is het tijd voor Breda Barst! Om je door de werkweek heen te helpen, blikt 3VOOR12/Breda alvast vooruit naar dit weekend vol lokaal talent, Hollandse helden en internationale topartiesten. Vandaag is het de beurt aan Barry van Dijck van Staynice om zijn top drie van artiesten te presenteren die we niet mogen missen op Breda Barst.

Nog vijf dagen werken en dan is het tijd voor Breda Barst! Om je door de werkweek  heen te helpen, blikt 3VOOR12/Breda alvast vooruit naar dit weekend vol lokaal talent, Hollandse helden en internationale topartiesten. Vandaag is het de beurt aan Barry van Dijck van Staynice om zijn top drie van artiesten te presenteren die we niet mogen missen op Breda Barst. Staynice is ook dit jaar weer verantwoordelijk voor de vormgeving van al het drukwerk en de website van het festival. De tips van Barry op een rijtje:

Moss

"De eerste keer dat ik Moss zag was in het Mezz-Café. Toen was hun prachtplaat 'Never Be Scared/Don't Be a Hero' nog redelijk onbekend voor mij. Na een paar luisterbeurten en een prachtig optreden in de grote zaal van Mezz was ik helemaal om. Met Moss kent Nederland wat mij betreft eindelijk een indierockband die aansluit bij de Belgische en internationale scene. Vorige week nog in een perfecte setting op Vlieland tijdens Into the Great Wide Open, komend weekend met hopelijk hetzelfde prachtige weer in Breda!"

Moss zien op Breda Barst? Dat kan zaterdag 18 september om 
17:10 op het Amstel podium.

Absynthe Minded
"Ze spelen uitverkochte shows in Belgie, staan op één in StuBru's 'Bel 2000', hebben prachtige singles als 'My Heroics Part One' en 'Envoi' en toch heb ik geen cd van ze in mijn platenkast staan. Ook heb ik ze nog nooit goed live gezien. Tijd om daar iets aan te doen. Het optreden op Breda Barst zal voor mij dus vooral dienen om eens goed naar hun muziek te luisteren en me te laten overtuigen."

Absynthe Minded zien op Breda Barst? Dat kan zondag 19 september om 16:10 op het Amstel podium.

Quiz'm / School is Cool

"Als derde tip ga ik voor een combinatie (ik kan niet kiezen) van Quiz'm en School is Cool. Quiz'm, de vaste popquiz-avond van Mezz, is simpelweg zo leuk dat ik de editie op Breda Barst niet wil missen. Ik kan mijn vaste Quiz'm-teamgenoten, De Bintangs, natuurlijk niet in de steek laten! Bovendien is de Spaanse Kraag op Breda Barst het perfecte decor voor muziekliefhebbers die strijden om eeuwige roem. School is Cool is daarnaast een band die ik nog niet zo goed ken, maar me wel nieuwsgierig maakt. Popjournalisten voorspellen deze band een gouden toekomst. Hun spannende single 'New Kids in Town' en de referenties naar zowel Arcade Fire en MGMT maken mij in ieder geval wel heel nieuwsgierig!"

Ook meedoen met Quiz'm? Dat kan zondag 19 september om 14:00 in de Spaanse Kraag.
School Is Cool is te zien op zaterdag 18 september om 19:10 op het Amstel podium.

Breda Barst vindt plaats op 18 en 19 september 2010 in het Valkenbergpark in Breda.