Barst tipt Barst: De top 3 van Marjolein de Vliegher

Pien van der Steen ,

Met nog precies een week op de teller blikt 3VOOR12/Breda vooruit naar Breda Barst 2010. Vandaag is het woord aan Marjolein de Vliegher, assistent programmeur bij Mezz en publiciteitsmedewerker bij Breda Barst.

Met nog precies een week op de teller blikt 3VOOR12/Breda vooruit naar Breda Barst 2010. Vandaag is het woord aan Marjolein de Vliegher, assistent programmeur bij Mezz en publiciteitsmedewerker bij Breda Barst. De tips van Marjolein op een rijtje:

School is Cool

"Deze band won eerder dit jaar Humo's Rock Rally, de belangrijkste bandwedstrijd van Belgie. Bands als Evil Superstars, Goose, The Van Jets en Novastar gingen hen daar in voor. En dan heb ik het alleen nog maar over de winnaars, en niet eens over alle legendarische Belgische bands die ooit wel in de finale stonden maar niet wonnen. Eerder dit jaar zag ik School is Cool tijdens het Hollandse Leeuwen, Vlaamse Reuzen festival in in 013. Het begin was misschien wat twijfelend, maar naarmate het optreden vorderde wisten ze steeds meer te overtuigen. Niet alleen vanwege de vrolijke indiefolk nummers, ook het enthousiasme op het podium werkt aanstekelijk. Met New Kids In Town wisten ze in het thuisland al een stevige hit te scoren, nu maar hopen dat ze ook Nederland gaan veroveren."

School Is Cool zien op Breda Barst? Dat kan zaterdag 18 september om 19:10 op het Amstel podium.

Marlon Penn

"Ook de bands die 's middags al het podium moeten betreden verdienen een groot, enthousiast publiek. En zeker Marlon Penn. Enkele maanden geleden stond in Cul de Sac in Tilburg een singersongwriter op het podium met een zeer indrukwekkende stem die mij deed denken aan Jeff Buckley. Dit talent was Marlon Penn, vers afgestudeerd aan de rockacademie en hard aan de weg aan het timmeren. Op Breda Barst treedt hij op met volledige band waardoor zijn sound wat steviger klinkt. Als je over een paar jaar wil zeggen "Die Marlon Penn zag ik ooit op Breda Barst toen hij nog niet bekend was", dan moet je zeker op tijd naar het Valkenbergpark komen."

Marlon Penn zien op Breda Barst? Dat kan zondag 19 september om 13:30 op het Avans Podium.

De Spaanse Kraag

"Eigenlijk wil ik ook Moss en Absynthe Minded tippen (ga dat zien!), maar ik mag slechts drie tips geven en dat laatste plekje ga ik besteden aan iets anders. De laatste tip: Loop regelmatig eens langs bij de Spaanse Kraag, beide dagen de beste lokale punk, hardcore en metalbands. Gegarandeerd dat het dak er daar af gaat. Bijvoorbeeld bij Tio Gringo die geen drumstel hebben maar een kuip met potten en pannen er op gemonteerd. Of Vanderbuyst met hun 70's hardrock. Of Otis. Of... of... of..."

Breda Barst 2010 vindt plaats op 18 en 19 september in het Valkenbergpark in Breda.