Barst tipt Barst: de top 3 van Jornt Buijs

Daniël Hereijgers ,

Nog anderhalve dag voor Breda Barst en nog een paar insiders te gaan in de serie ‘Barst tipt Barst…’ Tijd voor het hardere werk, tijd voor de Spaanse Kraag! Jornt Buijs is drie jaar geleden begonnen met het opnieuw organiseren van de Spaanse Kraag op Breda Barst nadat dit podium, of eigenlijk deze tent, een jaar afwezig was.

Nog anderhalve dag voor Breda Barst en nog een paar insiders te gaan in de serie ‘Barst tipt Barst…’ Tijd voor het hardere werk, tijd voor de Spaanse Kraag! Jornt Buijs is drie jaar geleden begonnen met het opnieuw organiseren van de Spaanse Kraag op Breda Barst nadat dit podium, of eigenlijk deze tent, een jaar afwezig was. Het is zijn heilige overtuiging dat een podium als de Spaanse Kraag thuishoort op Breda Barst.

Hij maakt daarnaast elke vrijdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur samen met presentatrice Fleur Locals United op Stadsradio Breda. Met elke week gasten uit de Bredase muziekwereld en live sessies van lokale bands. De tips van Jornt:

Kapitan Korsakov

“De eerste tip is zonder twijfel Kapitan Korsakov. Na de Genste Feesten, Dour Festival en Pukkelpop komen de heren van Kapitan Korsakov de Spaanse Kraag afbreken. Met een schreeuwerige zang en een muur van gitaargeweld en -distortion, is dit geen spek voor ieders bek, maar het is verdomd verfrissend in een oceaan van middelmatigheid. Vorig jaar was ‘When We Were Hookers’ al een hit op Studio Brussel en sleepte de nominatie in de wacht van meest verschroeiende riff van ’09.”

Kapitan Korsakov zien op Breda Barst? Dat kan op zondag 19 september om 19:45 uur in de Spaanse Kraag.

Otis
“Dit wordt echt een knallende afsluiter van de Spaanse Kraag op zaterdag. Twee jaar geleden stond Otis geprogrammeerd op zondagmiddag en toen was het feest al compleet. Maar Otis verdiende beter en zodoende staan ze nu op de zaterdagavond, waar ze meer tot hun recht komen. Otis is live één brok energie en in de intieme Spaanse Kraag gaat dit een feestje worden waarvan je de volgende ochtend je oorlogswonden kan likken.”

Otis zien op Breda Barst? Dat kan op zaterdag 18 september om 21:50 uur in de Spaanse Kraag.

Vanderbuyst
“Toen het zondagprogramma al vol zat, zag ik Vanderbuyst optreden en ik wist één ding: die moeten in de Spaanse Kraag staan. Lange haren en knetterende gitaarsolo’s, dit is de band waarmee je zondag wakker bij wilt worden. Lekker ouderwets rocken, dit is hardrock zoals die hoort te klinken.”

Vanderbuyst zien op Breda Barst? Dat kan op zondag 19 september om 16:45 uur in de Spaanse Kraag.

Breda Barst vindt plaats op 18 en 19 september 2010 in het Valkenbergpark in Breda.