Barst tipt Barst: De top 3 van Herman Sibon

Pien van der Steen ,

Met nog twee dagen te gaan is het echte aftellen naar Breda Barst 2010 begonnen. Breda Beats biedt dance een eigen podium. Eén van de twee mannen achter Breda Beats is Herman Sibon, die overigens ook nauw betrokken bij de voorrondes in Mezz en het gezicht van POB, laat 3VOOR12/Breda weten welke acts volgens hem de aandacht verdienen op Breda Barst.

Met nog twee dagen te gaan is het echte aftellen naar Breda Barst 2010 begonnen. Breda Beats biedt dance een eigen podium. Eén van de twee mannen achter Breda Beats is Herman Sibon, overigens ook nauw betrokken bij de voorrondes in Mezz en het gezicht van POB, laat 3VOOR12/Breda uitvoerig en enthousiast weten welke acts volgens hem de aandacht verdienen op Breda Barst. De tips van Herman op een rijtje:

"Het geven van drie tips is natuurlijk lastig, zeker omdat er wederom een hoop lokale helden te zien én meer nog te horen zijn; de voorronde bands op de Breda Barst-podia, de hiphoppers bij BoomBap, de dj’s bij Beats en de harde bands in de Spaanse Kraag. Gezien ook de waardevolle tips van de collega-tipgevers wil ik dan voornamelijk uit een ander muzikaal vaatje tappen en volgen hier mijn drie tips, in chronologische volgorde:"

Zaterdag 18 september, Breda Barst-hoofdpodium, 22.00 uur: Destine

"Destine is een band waar we gewoon trots op moeten zijn, wat helaas de Nederlandse nuchterheid nog wel eens te boven gaat. Zij werken er keihard voor en dat vertaalt zich niet alleen terug in het succes dat ze reeds in het binnen- en buitenland hebben, maar ook hoe ze op het podium staan en spreekwoordelijk tekeergaan als een bezetene. Begin dit jaar heb ik Destine op het Noorderslag-festival mogen aanschouwen en de reactie die ik toen via de sociale netwerken de wereld in heb geschreeuwd is dat die band op Breda Barst zou moeten staan, en ik ben blij dat dat dus ook gebeurd is. Voor één vijfde is dit natuurlijk een Breda Band; bassist Tom Vorstius Kruijff staat zijn mannetje al jarenlang op het podium. Het is dan ook zeker een droom die waarheid voor hem wordt dat hij op het hoofdpodium van Breda Barst staat. En aansluitend zal hij nog een keer met zijn oude band Delychees in de Groene Sael optreden, wat het feest helemaal compleet maakt."

Zondag 19 september, Breda Beats-area, 14.30 uur: PowerParty The Boyz & The Girlz

"Deze tip is vooral bedoeld voor de papa's en mama's onder de bezoekers van Breda Barst, waar ik mezelf ook toe mag rekenen. Voor het eerst zal er op het terrein van Breda Beats, waar normaal de dance en house-deuntjes je om de oren vliegen, een dj-set en show worden neergezet die speciaal voor de jonge bezoekers is. De stoere meid Puk en de bijdehante Tom presenteren de vlammende PowerParty kinderdisco show. Geholpen door het publiek gaan zij de strijd met elkaar aan om de grote vraag te beantwoorden: “Wie zijn er beter, de jongens of de meiden?“ De spannende wedstrijden en hilarische momenten worden afgewisseld met de nieuwste top-40 muziek waarop iedereen lekker uit zijn dak kan gaan. Het plein zal dus vol dansende, swingende, bewegende en huppelende kinderen staan, en dat terwijl de reguliere Breda Beats bezoekers nog spreekwoordelijk op één oor liggen. Heb je kinderen? Zorg dan dat je zondag op tijd in het Valkenbergpark bent!"

Zondag 19 september, Breda Beats-area, 21.30 uur: Mo-Franco
"Breda Beats is al jaren het dancefeest van Breda waar niet alleen locale dj’s de kans krijgen om voor een zo groot mogelijk eigen publiek te draaien, maar ook waar de verschillende liefhebbers van verschillende stromingen elkaar treffen en als een grote dance-familie samen het festival beleven. Op zondag staat Beats in het teken van de lokale dj’s die het reeds gemaakt hebben en opnieuw gevraagd zijn, aangevuld met de opkomende jongens om rekening mee te houden. Afsluiter Mo Franco staat voor de derde keer achter de decs op Beats en zal ongetwijfeld voor muzikaal vuurwerk zorgen. Als vaandeldrager van de techno in Breda draait hij natuurlijk op zijn eigen PlusMinus-avonden, maar ook op andere lokale feesten en ook ver buiten Breda. Als geen ander weet hij die tracks te kiezen waardoor het publiek nog meer in de stemming komt, blijft dansen en altijd schreeuwt om meer. Door zijn zeer ruime ervaring en ongelimiteerde interesse in de verscheidenheid die de moderne, maar ook authentieke, muziek te bieden heeft kan hij tijdens zijn dj-set het geluid naadloos laten aanpassen aan wat het publiek wilt horen. Of het nu gaat om groovy techhouse, diepe minimal of gewoon beukende four-to-the-floor techno, Mo Franco stelt nooit teleur. En als het Breda Barst festival na zijn laatste plaat dan tot haar einde is gekomen, draait hij zelf nog door op de PlusMinus-afterparty in de Boulevard. En niet alleen, want Mo Franco heeft niemand minder dan de Amerikaanse techno-god DJ Rush zover gekregen dat hij met hem meedraait. Kans is groot dat Rush ook een kijkje komt nemen bij Breda Beats, en wie weet wat er nog uit zou kunnen rollen..."

Breda Barst vindt plaats op 18 en 19 september 2010 in het Valkenbergpark in Breda.