Barst tipt Barst: De top 3 van Henry Vorselman

Pien van der Steen ,

De redactie van 3VOOR12/Breda heeft geleerd van het WK 2010: niks is leuker dan de gezonde spanning die zich opbouwt tijdens de voorbeschouwing van een potje voetbal. In het aftellen naar Breda Barst vragen we dan ook aan de organisatie van het muzikaalste festival van Breda welke artiesten we dit jaar absoluut niet mogen missen.

De eerste tips voor de 15e editie van het festival komen van Henry Vorselman, aanvoerder van team Breda Barst. Henry is sinds de oprichting van Breda Barst betrokken bij het festival en sinds acht jaar voorzitter van het festival. “Het is iedere keer weer belachelijk veel werk en we hebben er soms meer stress van dan van onze banen, maar ook dit jaar doen we het weer. Nu nog hopen dat we zulk mooi weer hebben als de laatste jaren, dan komt het allemaal goed.” De tips van Henry op een rijtje:

Moss

“Moss is natuurlijk het lieverdje van de Nederlandse popjournalistiek op dit moment, dus promotie hebben ze eigenlijk niet meer nodig. Toch wil ik kwijt dat mensen deze band niet mogen missen (en ik ook niet), omdat hun laatste cd erg goed is én ik op meerdere plekken heb gelezen dat Moss live één van de beste bands was op Lowlands 2010. Dat is voor een Nederlandse band een behoorlijke prestatie, met al dat internationaal geweld daar!”

Moss zien op Breda Barst? Dat kan zaterdag 18 september om 17:10 op het Amnstel podium.

The Pineapple Thief
“Deze band komt verrassend sterk uit de hoek op hun nieuwe album. Een stuk scherper en poppier dan hun oudere werk. Daar lag wat mij betreft de verveling nog wel eens op de loer, maar nu ze meer de kant van  Muse op gaan en daar ook nog eens behoorlijk in de buurt komen, ben ik toch wel erg benieuwd hoe dat live klinkt. Ondergewaardeerd zijn ze sowieso en ik heb altijd een zwak voor de underdog.”

The Pineapple Thief zien op Breda Barst? Dat kan zaterdag 18 september om 20:10 op het Avans podium.

Volt Violin
“Zelden zat er in de Breda Barst voorrondes een band die zo overtuigend de beste performance gaf van alle bands in de voorrondes. Goeie sound, goeie zanger, sterke nummers. Nu nog zorgen dat er een album vol stevige rockers komt, dan kan ik er thuis ook van genieten. Ze kunnen veel. Nou kijken of ze het ook voor veel mensen kunnen.”

Volt Violin zien op Breda Barst? Dat kan zondag 19 september om 15:35 op het Amstel podium.

Breda Barst 2010 vindt plaats op 18 en 19 september in het Valkenbergpark in Breda.