Barst tipt Barst: De top 3 van Damai Schenk

Pien van der Steen ,

Met nog drie dagen te gaan is het echte aftellen naar Breda Barst 2010 begonnen. Breda Barst is in de afgelopen vijftien jaar gegroeid van één podium voor alle artiesten tot een festival waar bepaalde genres een eigen podium verdienen. Eén daarvan is het Boombap-podium, waar hiphop de klok slaat. Boombap-organisator Damai Schenk laat 3VOOR12/Breda weten welke acts je aandacht verdienen op Breda Barst 2010.

Met nog drie dagen te gaan is het echte aftellen naar Breda Barst 2010 begonnen. Breda Barst is in de afgelopen vijftien jaar gegroeid van één podium voor alle artiesten tot een festival waar bepaalde genres een eigen podium verdienen. Eén daarvan is het Boombap-podium, waar hiphop de klok slaat. BoomBap-organisator Damai Schenk laat 3VOOR12/Breda weten welke acts volgens hem de aandacht verdienen op Breda Barst.

De tips van Damai op een rijtje:

Dog Eat Dog
"Ja…. Mijn eerste aanraking met Dog Eat Dog was met de track ‘No Fronts’, een soort crossover van rap en rock die mij een bepaalde energie gaf. Hetzelfde heb ik met ‘Who’s The King’, kenmerkend door de saxofoon. Het zijn misschien oude rotten in het vak, maar Dog Eat Dog rockt nog steeds!"

Dog eat Dog zien op Breda Barst? Dat kan op zaterdag 18 september om 18:10 op het Amstel podium.

Le Peuple de L'Herbe
"Ik heb veel gehoord over de live-reputatie van le Peuple de L'Herbe, maar ze nog nooit live gezien (die vijf minuten op Solarfestival 2010 reken ik maar niet mee). Een Le Peuple de L'Herbe-optreden schijnt een energieke show te zijn met diverse muzikale invloeden die worden samengesmolten tot een geheel. Zeer de moeite waard om te checken!"

Le Peuple de L'Herbe zien op Breda Barst? Dat kan op zondag 19 september om 19:40 op het Amstel podium
.

Marco Polo, Ruste Juxx & Torae
"Aangezien het BoomBap-podium toch elk jaar verrast met een internationale act wil ik zeker ook aandacht richten op de main act van 2010. Marco Polo & Torae hebben in 2008 al op het alom bekende Boogiedown Breda hiphopfestival gestaan en staan dit jaar dus samen met Ruste Juxx op het BoomBap-podium tijdens Breda Barst. Wat te verwachten? BoomBap-beats, turntablism en harde raps."

Marco Polo, Ruste Juxx & Torae zien op Breda Barst? Dat kan op zondag 19 september om 20:45 op het BoomBap-podium
.

Breda Barst vindt plaats op 18 en 19 september 2010 in het Valkenbergpark in Breda.