Sparrow Falls heeft wel het materiaal, maar nog niet de uitvoering Sparrow Falls heeft wel het materiaal, maar nog niet de uitvoering

Eerste editie van band tijdens Sex Na Schooltijd nieuwe stijl

, Tekst: Marjolein de Vliegher

Sparrow Falls heeft wel het materiaal, maar nog niet de uitvoering

Eerste editie van band tijdens Sex Na Schooltijd nieuwe stijl

Tekst: Marjolein de Vliegher ,

Nieuwe organisatie, nieuwe plannen. Sex Na Schooltijd geeft iedere eerste donderdag van de maand weer het podium aan de bands. Het Maastrichtse Sparrow Falls mocht het spits afbijten en proberen de Boulevard te overtuigen van deze nieuwe invulling voor de vertrouwde donderdagavonden in de Boulevard.

Eerste editie van band tijdens Sex Na Schooltijd nieuwe stijl

Voor het eerst sinds lange tijd is Sex Na Schooltijd niet enkel het domein van dj’s. Met het vertrek van organisator Sil Krol kwam er een SNS ‘nieuwe stijl’, losse concepten die maandelijks of tweemaandelijks terugkeren. Zo vond ook Club 3VOOR12/Breda een plek op de donderdagavond in de Boulevard en is er nu iedere eerste donderdag van de maand ruimte voor bands.

Normaal is het een verrassing of er wel of niet gerookt mag worden in de Boulevard, maar deze keer werd het van tevoren gemeld. “Vanavond 22.30 bandje kijken (onder het genot van een sigaret want het mag weer!)” werd er aangekondigd via Facebook. Bijna lijkt het feit dat er gerookt mag worden belangrijker te zijn dan dat er ook nog een bandje speelt.

Het Maastrichtse Sparrow Falls presenteert een dag later het debuutalbum in de Muziekgieterij, maar staat ter voorbereiding eerst in de Boulevard. De vergelijkingen en invloeden moeten vooral gezocht worden in de emocore hoek met hier en daar een vleugje punk en af en toe een hard rock rifje. Maar vooral op plaat is het geluid van bands als Thrice, Hot Water Music en ook Thursday overheersend.

Live nemen de punkinvloeden toch iets meer de overhand. Het spel is niet zo strak als het zou moeten zijn bij deze stijl waardoor het al snel rommelig klinkt. Daarnaast haalt zanger Merijn Verhees lang niet altijd de goede tonen voor zijn zanglijnen en moet hij regelmatig zijn best doen om voldoende volume te produceren. Helaas, want zijn zang is wel bepalend voor het geluid van Sparrow Falls.

Ondanks een niet al te volle zaal, het publiek stroomt langzaam binnen gedurende het optreden, stort de band zich wel vol overgave op het optreden. Op de podiumpresentatie valt niks aan te merken en er zit een lekker tempo in de set. Met een paar schemerlampen en een simpele backdrop ziet het podium van de Boulevard er gepast sfeervol uit, iets wat niet vaak voor komt. Het siert de band en maakt het optreden de moeite waard.

Het is jammer dat er rommelig gespeeld wordt en dat het geluid niet helemaal op orde is. Was dit wel het geval dan zat er veel meer in voor deze band. Aan de nummers ligt het niet, nu de uitvoering nog.

Gezien: Sex na Schooltijd met Sparrow Falls. De Boulevard, donderdag 7 oktober 2010.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda