Oktober releasemaand in Breda?

Communication Breakdown, Abel en Benkhof presenteren cd

Tekst: Daniël Hereijgers ,

De tweede helft van oktober kun je nog volop naar cd-presentaties van Bredase bands. Communication Breakdown op 17 oktober in Hangar 20, in Mezz laat Abel, de groep van Joris Rasenberg, horen dat hij er weer is en op 24 oktober kun je zowaar naar de Waalse kerk voor een ongetwijfeld stemmige presentatie door Benkhof.

Communication Breakdown, Abel en Benkhof presenteren cd

De tweede helft van oktober kun je nog volop naar cd-presentaties van Bredase bands. Communication Breakdown op 17 oktober in Hangar 20, in Mezz  laat Abel, de groep van Joris Rasenberg, horen dat hij er weer is en op 24 oktober kun je zowaar naar de Waalse kerk voor een ongetwijfeld stemmige presentatie door Benkhof.

Communication Breakdown
Aanstaande zondag trapt de Bredase pop-rockband Communication Breakdown dit trio cd-presentaties af met de officiële introductie van haar nieuwe album ‘Waiting For June’ in Hangar 20. De band werkte twee jaar aan dit album en het bevat de single ‘Worn Out’. Hangar 20 opent om 14:00 uur, singer/songwriter Sander Torino speelt eerst een set en  Communication Breakdown zal rond 16:30 uur optreden. De toegang is gratis en na het optreden wordt de cd verkocht.

Abel
Je kent vast ‘Onderweg’ en ‘Neem Me Mee’ nog wel van de Bredase band Abel met Joris Rasenberg als tekstschrijvend en zingend middelpunt. De groep is na acht jaar weer terug in Nederland popland. Dertien nummers telt het verse album ’12 Uur’ dat op vrijdag 22 oktober wordt gepresenteerd met een live optreden in Mezz. De Nederlandstalige band Ambacht uit Raamsdonksveer en omstreken speelt in het voorprogramma. Deze cd-releaseparty begint om 20:00 uur. Kaartjes koop je via de website van Mezz, voor een tientje kun je erbij zijn.

Benkhof
Op zondag 24 oktober vanaf 15.00 uur presenteren de nederfolkies van Benkhof na drie jaar hard werken hun debuutcd ‘Ontsnappen Aan De Zon’ in de Waalse Kerk. Voor € 7,- krijg je toegang tot de cd-presentatie waarbij Benkhof belooft oude en nieuwe nummers te spelen. Of je betaalt een tientje en krijgt tegelijkertijd een exemplaar van dit album. Een passendere locatie dan dit middeleeuwse kerkje is nauwelijks denkbaar voor deze melancholieke band met hun uitgebreide instrumentkeuze van zingende zaag tot viool, mandolines, een contrabas…