Mezz Ziet U Nogmaals Graag

Tweede editie van hét Belgisch popfestival met Stef Kamil Carlens, Daan en School Is Cool

Tekst: Daniël Hereijgers ,

Binnenkort is het weer Ik Zie U Graag, het Belgisch popfestival van Nederland. Met School Is Cool en Amatorski komen bijvoorbeeld de winnaar en een finalist van de prestigieuze rockwedstrijd Humo’s Rock Rally in het weekend van 5 tot en met 7 november optreden. Een mooie kans om nieuw Belgisch talent te bekijken!

Tweede editie van hét Belgisch popfestival met Stef Kamil Carlens, Daan en School Is Cool

Had je dEUS willen zien, voordat ze doorbraken? Of Evil Superstars voordat ze de Humo Rock Rally in 1994 wonnen? Of recenter, The Black Box Revelation, bijvoorbeeld, aan de prille start van hun weg naar de top? België is al zeker twintig jaar hét land om in de gaten te houden voor alternatief muzikaal talent en de programmeurs van Mezz weten vaak interessante zuiderburen naar Breda te halen. Bekend en nog bijna onontdekt talent. Binnenkort is het weer Ik Zie U Graag, het Belgisch popfestival van Nederland. Met School Is Cool en Amatorski komen bijvoorbeeld de winnaar en een finalist van de prestigieuze rockwedstrijd Humo’s Rock Rally in het weekend van 5 tot en met 7 november optreden.

Na de succesvolle eerste editie van Ik Zie U Graag in april vorig jaar is het Belgische festival in Nederland weer terug. Heel Mezz zal drie dagen in het teken staan van België met veelbelovende optredens, doorlopende filmvertoningen en exposities als ‘Teksten Op De Korrel’. De eerste avond is spannend met Nona Mez, School Is Cool, Arquettes en het al wat bekendere Balthazar. Aldo Struyf van Creature With The Atom Brain is de dj. 

Stef Kamil Carlens geeft een seated solo concert, je kunt Charlie Jones’ Big Band zien en ook pianist Guy van Nueten treedt zaterdag 6 november op, waarna dEUS-gitarist Mauro Pawlowski plaatjes draait in Mezz Café, terwijl de electronicafans in de Dommelsch Zaal los kunnen gaan op Geht’s Noch?, Hermanos Inglesos en Shameboy. Op zondag komt Daan voor een akoestische set en geeft Triggerfinger drummer Mario Goossens drumclinics en spelen Anton Walgrave, Tommigun en Amatorski.

Mezz-programmeur Marco Petersen: “We hopen met Ik Zie U Graag duidelijk te maken waarom we zo houden van Belgische popmuziek.” Mezz kiest daarbij niet voor de gebaande paden. “Naast de gevestigde namen als Daan en Stef Kamil Carlens signaleren we met Ik Zie U Graag juist de bands die hun weg naar het grote publiek in Nederland nog niet gevonden hebben. Voor de nieuwsgierige muziekliefhebber dus, die graag wil horen wat er aan zit te komen.”

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de festivalsite. Daarnaast kun je alvast inluisteren via Spotify. En natuurlijk is 3VOOR12/Breda erbij om Ik Zie U Graag te verslaan.