Abel presenteert na acht jaar nieuwe cd ’12 Uur’

3VOOR12/Breda present bij presentatie ’12 Uur’

Tekst & foto’s: Mariska Hoeke ,

Na acht jaar heeft Abel uit Breda weer een nieuwe cd uit, genaamd '12 Uur'. Op vrijdag 22 oktober kwam de band het nieuwe werk presenteren in Mezz en kreeg de band van Joris Rasenberg het eerste exemplaar van Daniël Lohues. Ambacht speelde in het voorprogramma en 3VOOR12/Breda was erbij.

3VOOR12/Breda present bij presentatie ’12 Uur’

In het voorprogramma van Abels cd-presentatie op vrijdag 22 oktober in Mezz speelde Ambacht, een vijfkoppige band  uit Raamsdonksveer. Ze speelden een akoestische set waardoor hun mooie, oprechte liedjes goed tot hun recht kwamen. Ambachts cd ‘De Roes’ is geproduceerd door Joris Rasenberg, zanger van Abel. Vervolgens betrad de Bredase band Abel het podium van Mezz, om hun nieuwe cd ‘12 Uur’ ten gehore te brengen. Ook Joris’ familie, die zich in Amerika bevond, kon mee genieten van het optreden, dankzij een live-verbinding via Skype. Op de vraag of het publiek even kon zwaaien naar de familieleden, werd uitbundig gereageerd. 

Waar het publiek ook enthousiast van werd, waren de nieuwe, maar ook de oude nummers. Hits als ‘Onderweg’ en ‘Neem Me Mee’ werden luidkeels meegezongen. Als verrassing verscheen Daniël Lohues op het podium, om de band symbolisch de eerste plaat uit te reiken. Dit was voor de band een prima gelegenheid om Daniël over te halen een lied op mondharmonica mee te spelen. De nieuwe nummers van Abel zijn stuk voor stuk geïnspireerd door liefde, zonder dat het eentonig wordt. Lieve liedjes die je raken, zonder al te ingewikkelde muzikale uitspattingen.