The Asteroids Galaxy Tour is als een meteoriet die inslaat in Mezz The Asteroids Galaxy Tour is als een meteoriet die inslaat in Mezz

, Tekst: Cathelijne de Groen, foto's: André Joosse

The Asteroids Galaxy Tour is als een meteoriet die inslaat in Mezz

Tekst: Cathelijne de Groen, foto's: André Joosse ,

Twee vrolijke bands vanavond in Mezz. Lola Kite mag het publiek opwarmen voor The Asteroids Galaxy Tour. Langzaamaan wordt het iets drukker in de zaal, maar het meeste publiek laat nog even op zich wachten.

Twee vrolijke bands vanavond in Mezz. Lola Kite mag het publiek opwarmen voor The Asteroids Galaxy Tour. Langzaamaan wordt het iets drukker in de zaal, maar het meeste publiek laat nog even op zich wachten.

Lola Kite werd in 2008 opgericht door de jongens Keez Groenteman, Bram Vervaet en Jasper Verhulst, ook bassist bij de band Moss. Lola Kite, een vervorming van Cola Light, is inmiddels uitgegroeid tot een band met een debuutalbum bij Excelsior en een enthousiaste live-act. Het publiek lijkt ook enorm verrast en er worden gelijk foto's en filmpjes gemaakt. De vrolijke en opgewekte sound laat het aanwezige publiek blij meedansen. De band gebruikt onder andere gitaren, toetsen, tamboerijn, een floor tom en elektronische percussie. Bij gebrek aan handen wordt de basgitaar gewoon op de bekkens geramd. Overal is een oplossing voor, dus waarom niet een strijkstok over de gitaar halen? De muziek doet denken aan Hot Chip en Two Door Cinema Club. Eindelijk is er nu dan ook Nederlands talent. Over een maandje komt de eerste single uit van Lola Kite, dus hou ze in de gaten!

Na een bijzonder leuk opwarmertje wordt The Asteroids Galaxy Tour luid verwelkomd door het publiek. De Deense band werd in 2008 opgericht door zangeres Mette Lindberg en producer Lars Iversen. In 2009 kwam het debuutalbum ‘Fruit’ uit en eerder verschenen al diverse EP's. Een doorbraak voor The Asteroids Galaxy Tour kwam toen Amy Winehouse de demo hoorde van de band en hun vroeg haar voorprogramma te verzorgen in Kopenhagen. Hier hebben ze bewezen een uitmuntende liveband te zijn. Daarnaast gebruikte Apple het nummer ‘Around The Bend’ voor de nieuwste iPod Touch reclame. Dit zorgde voor wereldwijde bekendheid en vanavond zijn ze in Mezz.

Zangeres Mette verschijnt hip in glitterbroek op het podium en heeft zoals gewoonlijk haar glittermicrofoon bij zich. Glitter hoort bij The Asteroids Galaxy Tour. De overige bandleden ontfermen zich over de trompet, saxofoon, (bas)gitaar, drums, keyboard en hier en daar wordt regelmatig een extra instrument opgepakt. ‘Push The Envelope’ is de heerlijke binnenkomer van de band. De lichte misschien wat zeurderig klinkende stem van Mette past goed binnen het plaatje van de psychedelische pop van The Asteroids Galaxy Tour. Jaren '60 soul is ook een veel gehoorde benaming van de muziek. De nummers zijn melodieus, maar lijken soms wat op elkaar.

“Dankjewel” zegt Mette na het eerste nummer. Ook het tweede nummer ‘The Sun Ain't Shining No More’ is afkomstig van het debuutalbum ‘Fruit’. De zaal van Mezz is niet uitverkocht maar wel gezellig vol. Er blijft voor iedereen genoeg ruimte over om lekker te dansen. Het publiek is al enthousiast, maar wanneer ‘Around The Bend’ voorbij komt wordt dit enthousiasme nog iets meer opgekrikt. Luid joelend na de nummers toont het publiek zijn dankbaarheid. De gehele band is goed in vorm en geniet van het optreden. De enige opmerking valt te plaatsen bij de verstaanbaarheid van Mette's stem. Deze komt niet altijd boven de instrumenten uit, maar er blijft gelukkig genoeg over om van te genieten. Daarnaast maakt haar mooie koppie voor velen ook een hoop goed.

Mette pakt halverwege het optreden haar camera en zegt dat als wij haar filmen, filmt zij ons. Kort wordt iedereen langsgegaan en vervolgens pakt ze haar zangnoten weer op. Bij het laatste nummer ‘Hero’ aangekomen, vindt Mette het een mooi moment om elkaars hand vast te houden. Iemand uit het publiek pakt dan ook lieflijk de hand van Mette vast. Na dit laatste nummer volgt nog een toegift bestaande uit het nummer ‘The Golden Age’. Iedereen kan weer tevreden naar huis, inclusief de band.

Een enorm vrolijke avond in de Bredase Mezz. Wie nog niet vrolijk was, werd dat wel bij het voorprogramma van Lola Kite. The Asteroids Galaxy Tour maakte de avond af met alle toeters en bellen die men nodig heeft voor een fantastisch avondje uit.

Gezien: Lola Kite en The Asteroids Galaxy Tour. Mezz, donderdag 6 mei 2010.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda