Kayleigh laat ook akoestisch zien dat ze klaar is voor debuutalbum Kayleigh laat ook akoestisch zien dat ze klaar is voor debuutalbum

Amerikaanse uit Raamsdonk binnenkort naar New York

, Tekst: Daniël Hereijgers, foto’s: Edwin van de Rijke

Kayleigh laat ook akoestisch zien dat ze klaar is voor debuutalbum

Amerikaanse uit Raamsdonk binnenkort naar New York

Tekst: Daniël Hereijgers, foto’s: Edwin van de Rijke ,

Singer/songwriter Kayleigh uit Raamsdonk gaat binnenkort naar Amerika, naar New York om haar eerste volledige plaat op te nemen. Om nog wat te oefenen speelde ze zondag met haar gitaar een akoestische set in Mezz-Café met een violiste, gitarist en cajonspeler als ondersteuning. Een heel goede generale en, dit is vaker gezegd, wat een stem!

Amerikaanse uit Raamsdonk binnenkort naar New York

Kayleigh Leith woont in Raamsdonk en gaat in april naar New York om haar eerste volledige plaat op te nemen. Eerst geeft ze op een zondagmiddag vol kletterende regen in Mezz-Café een fraai akoestisch concert samen met de Australische gitarist Shaun Marshall, violiste Pauline Koning en Makkie van Bavel op cajon. Al na het eerste nummer denk je: “Wat een stem!” De kleine zangeres heeft een groot bereik en zingt heel zuiver. Ze heeft ook lef wanneer ze ‘Miss America’ inzet, een nummer dat ze in 2002 al schreef, maar nooit langer werd dan één minuut. “Ik speel het af en toe, misschien schrijf ik het wel af op het podium.” Het lied is nog niet af, dat ze het speelt laat wel zien dat er een ambitieuze, pittige dame optreedt vandaag.

In Amerika speelde ze een paar jaar terug nog in koffiehuizen met veel plezier de liedjes van anderen. Ook vandaag komen er, tussen de eigen songs door, een paar covers voorbij. Bijvoorbeeld een warme eerbetuiging aan Sugarband (‘Joey’). De zangeres is sowieso sterk in het neerzetten van een aangename sfeer, ze praat in charmant Nederlands het optreden aan elkaar. Zoals bij het melancholische, warme ‘Time’ wat Kayleigh inleidt met “Dit is een liedje over de tijd en genieten van het nu, want het nu is alles wat we hebben…”

Hoogtepunten zijn erg in overvloed: ‘Everytime’ dat ze samen met gitarist Marshall brengt en waarmee ze het publiek stil krijgt, ‘Run Without You’, ‘Together’ en openingsnummer ‘Buy Me Roses’: een mooi liedje over de liefde, waarbij Marshall de banjo streelt. Makkie van Bavel bespeelt de cajon met verve en violiste Pauline Koning een dramatische mooie rol in ‘Bad Things’. De viool heeft een toegevoegde waarde in de fijne mix van country, folk en pop vandaag, zonder dat de balans plichtmatig doorslaat naar pure folk, wat je misschien zou verwachten. Na het optreden verkoopt de zangeres zelf haar merchandise en waarschuwt haar publiek op voorhand: “De demo’s zijn bijna op…”. Laat dat debuutalbum maar snel komen, naast Ilse DeLange is nog plaats genoeg in de Nederlandse pop/country scene.

Zeer binnenkort lees je op 3VOOR12/Breda een interview met Kayleigh over haar plannen in de Verenigde Staten en de aanstaande opnames van haar debuutalbum.

Gezien: Kayleight Leith. Mezz-Café, zondag 28 februari 2010.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda