De pareltjes van... Topher De pareltjes van... Topher

, Interview: Ivo Koenen

De pareltjes van... Topher

Interview: Ivo Koenen ,

Topher draaide eerder op Boiler en als support voor Dr. Lektroluv. Remixen van gearriveerde acts of totaal onbekende non-commerciële electro, geen punt voor de Bredase inbreng op de komende CLUB3VOOR12/Breda. Maar wat zijn nu zijn pareltjes?

Topher draaide eerder op Boiler en als support voor Dr. Lektroluv. Remixen van gearriveerde acts of totaal onbekende non-commerciële electro en is de Bredase inbreng op de komende CLUB3VOOR12/Breda. Maar wat zijn nu zijn pareltjes?

Wat is de beste band/artiest aller tijden?
“Moeilijk, moeilijk, ik heb een heel erg brede muzieksmaak en heb veel lievelingsartiesten, zo zijn de Foo Fighters sowieso favoriet, Samen met Frank Zappa, Pearl Jam, Giorgio Moroder, The Prodigy, Vitalic en Pendulum.”

Wat is de beste Bredase of Brabantse artiest op dit moment?
“Dit wordt ook weer een lijstje: Tank86, The Filthy Eights en Merel Simons.”

Wat was je eerste muzikale liefde?

“Ik ben opgegroeid met Meatloaf, AC/DC, Joe Cocker, The Alan Parsons Project, Carlos Santana, allemaal mooie muziek, maar toch ben ik echt verliefd geworden op de muziek van Jean Michel Jarre, Kraftwerk, Jan Hammer en Giorgio Moroder.”

Wat is het beste nummer aller tijden?

“Hm, ook weer teveel om op te noemen, maar op dit moment ‘See The Sea (red)’ van Vitalic, Vorige zomer gehoord als afsluiter van de set van Dr. Lektroluv en toen al heel lang ernaar gezocht niet wetende van wie het was. Toen ik ‘Flashmob’ voor de eerste keer opzette en het nummer weer hoorde was ik zo blij als een klein kind met kerst dat ik 'm eindelijk had gevonden.”

Wat is het meest memorabele moment uit je muzikale carrière tot nu toe?

“In een uitverkochte Mezz draaien in 't voorprogramma voor Dr. Lektroluv, eerste nummer instarten met knikkende knieën maar daarna helemaal los gaan voor een volle zaal, geniaal!”

Topher vertegenwoordigt Breda donderdag tijdens CLUB3VOOR12/Breda, de electronica editie. Vanaf 22.00 uur in de Boulevard, de entree is gratis!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda