De pareltjes van... Beat the Bastardz De pareltjes van... Beat the Bastardz

, Interview: Daniël Hereijgers

De pareltjes van... Beat the Bastardz

Interview: Daniël Hereijgers ,

Het electro-duo Beat The Bastardz bestaat uit de heren DJep Bastard (Jesper Davits) en DJ I M Bastard (Jim Hage). Het duo bestaat pas een half jaar en heeft nu al een imposante staat van dienst opgebouwd en staat donderdag op CLUB3VOOR12/Breda in de Boulevard.

Het electro-duo Beat The Bastardz bestaat uit de heren DJep Bastard (Jesper Davits) en DJ I M Bastard (Jim Hage). Het duo bestaat pas een half jaar en heeft nu al een imposante staat van dienst opgebouwd. Zo draaien de heren als vaste deejays op de feestjes Wildgroei en Ravage! In Utrecht en Tilburg en braken zij meermaals de tent af op de populaire uitgaansavond Loos in 013 met hun mix van clubbie house en snoeiharde dirty electro.

Wat is de beste band/artiest aller tijden?

DJ I M Bastard: “Ik vind het erg belangrijk dat een artiest origineel is en een eigen geluid heeft. Muzikanten die experimenteren, komen met een eigen geluid en dat kan ik erg waarderen. Als ik naar een favoriete artiest kijk in de dancewereld dan is dat misschien wel The Prodigy. Toen ik bekend werd met The Prodigy kwam net de single ‘Out Of Space’ uit, eigenlijk was dit een voorloper van de jungle en drum ‘n bass, later gingen ze breakbeat maken met een vleugje electro. Helaas zijn ze de laatste tijd niet erg innovatief bezig, maar HARD zijn ze nog steeds!”
DJep Bastard: “Pfff, moeilijke vraag hoor. In de dance georiënteerde muziek heb ik diep respect voor 2ManyDJ’s. Als rockband waren ze al zeer overtuigend en goed, maar toen kwamen de broeders DeWaele ineens met Night Versions. Daarmee lieten zij zien dat ze ook op dancegebied hun mannetje staan en alle grote namen in de dancescene staan te popelen om met de mannen te mogen samenwerken. Ook hun jaarlijkse Soulwaxmas is altijd een immens groot feest. Diep respect! Een andere band die ik zeer bewonder is Radiohead. Daarvoor geldt min of meer hetzelfde verhaal.”

Wat is de beste Bredase of Brabantse artiest op dit moment?
DJ I M Bastard: “Ik vind Boef En De Gelogeerde Aap wel erg goed bezig, als deze twee iets meer een gezamenlijk geluid kunnen creëeren dan gaan ze nog keihard knallen in de toekomst!”
DJep Bastard: “The Electrophants. Een live-electroduo, aangevuld met gitaar en drums. Ik zag ze eens op een dancefeest in de Kleine Zaal van 013, die ze moeiteloos platspeelden. 14 maart draaien we met hun op de afterparty van het No Sleep ‘Til Burg festival. Ik kijk er nu al naar uit!”

Wat was jullie eerste muzikale liefde?
DJ I M Bastard: “Dat waren de bands waar mijn neef gitaar in speelde, waarschijnlijk heeft er nog nooit iemand van gehoord (Pete Young And The Dutch Flag en Rubicon (hardrock/symfonische rock)). Misschien als je het googled krijg je een paar hits haha. Als jong mannetje vind je het geweldig als je mee mag naar concerten van je neef.”
DJep Bastard: “Moby! De eerste single die ik kocht als klein jochie was ‘Feeling So Real’. Toen was het een guilty pleasure om naar rave/eurohouse te luisteren, nu is het meer dan gedoogd. 11 maart zullen er ook zeker rave georiënteerde nummers voorbijkomen!”

Wat is het beste nummer aller tijden?
DJ I M Bastard: “Lekker afgezaagd, maaruh... ‘My Way’ geschreven door Paul Anka, in de uitvoering van Frank Sinatra. Zolang ik alles op mijn manier blijf doen zal dit mijn favoriete nummer blijven.”
DJep Bastard: “Jemig, weer zo’n makkelijke vraag, not… Ik denk niet dat ik kan spreken van één beste nummer. Ik denk dat dat ook een beetje afhankelijk is van mijn stemming. Maar een nummer wat ik nog steeds graag hoor is ‘Dogs’ van Pink Floyd. Fantastisch nummer van een fantastische band!”

Wat is het meest memorabele moment uit je muzikale carrière tot nu toe?

DJep Bastard: “Dat we in ons korte bestaan van een half jaar al als resident deejays draaien in 013 met Ravage! En in de Ekko in Utrecht met Wildgroei. Daar ben ik stiekem wel trots op.”
DJ I M Bastard: “De droom die ik afgelopen nacht had: we moesten draaien in de 24-uurs tent van Lowlands draaien, waarna ik naar mijn luxe hotelsuite ging met een brunette en een blonde dame haha. Damn, toen werd ik wakker en relativeerde ik: Laten we eerst de Boulevard maar eens plat rocken!.”
DJep Bastard: “Haha! Jaaaaa, dat is toch wel een gezamelijke droom van ons: de 24 uurs tent of, beter nog de Alpha van Lowlands rocken op een Afterparty, dus Bente Bolman of kompanen, bel ons!”

Beat The Bastardz staat donderdag in de Boulevard tijdens CLUB3VOOR12/Breda. Vanaf 22.00 uur, de toegang is gratis.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda