Vooruitkijken naar 10 juni met… Bear

Oprichter NON-label als dj op Club3VOOR12/Breda

Interview: Ivo Koenen ,

Bear is behalve producer en dj ook de oprichter van het NON-label. Als vooruitblik op Club3VOOR12/Breda op 10 juni spraken we met hem over popclichés, Italo-disco en het Burning Man-festival.

Oprichter NON-label als dj op Club3VOOR12/Breda

Aankomende donderdag is de tweede editie van de samenwerking tussen Club3VOOR12/Breda en Sex Na Schooltijd, vanaf 22.00 uur in de Boulevard. Twee NON-acts, gecomplementeerd met XKL vullen het programma. Vooruitkijkend op die avond spraken we met Bear van NON. Bear is behalve producer en dj ook de oprichter van het NON-label. Allereerst over de muziek…

Momenteel zijn er drie NON-releases, waarbij de vierde op handen is. Deze laatste moet een volwassen plaat worden en symbool staan voor de ontwikkeling die vanaf september 2009 is gestart. Bears eigen muziek is een kruising tussen electro, Italo-disco en popclichés. Het omarmen van popclichés komt voort uit de liefde voor muziek die met warmte geproduceerd is. Popmuziek heeft die warme feel, omdat het helemaal perfect uitgewerkt wordt. Dit warme komt ook terug in de eerste muzikale liefdes van Bear. Desgevraagd geeft hij aan dat de muziek van Walt Disneys Fantasia eigenlijk wel zijn eerste echte muzikale liefde was, daarna gevolgd door Whitney Houstons single ‘In Love With Somebody’. Momenteel is de disco-pop/Italo-disco Bear’s belangrijkste inspiratiebron die doorwerkt in de eigen muziek.

Bear heeft op dit moment geen duidelijk beeld van de electroscene in Breda, maar is door Beesmunt, afgelopen dinsdag speelden zij op een uitverkocht STROOM in de Boulevard, geattendeerd op die bewuste avond. Voordat Beesmunt ook maar gearriveerd was in Breda was de Boulevard al uitverkocht, iets wat verwachtingen schept voor 10 juni aangezien de muziek grof genomen in dezelfde categorie valt. Het publiek op een ander feest in Eindhoven pasgeleden, waar ook een aantal NON-acts stonden, ging helemaal los waardoor eigenlijk wel mag worden aangenomen dat NON ook Brabant aan het veroveren is.

Toekomstvisie is er volop bij Bear en NON. Momenteel wordt er gewerkt aan een tour in de VS met als hoogtepunt een invitatie voor het Burning Man-festival. Een totale anarchie in de woestijn, maar dan op festivalbasis…