Skanken in tropische sferen Skanken in tropische sferen

Step Right Dub met internationale bezetting in Dos Amigos

, Tekst en foto’s: Rick Ruskus

Skanken in tropische sferen

Step Right Dub met internationale bezetting in Dos Amigos

Tekst en foto’s: Rick Ruskus ,

Wie van een feestje houdt, komt vrijdag 4 juni in Dos Amigos volledig aan zijn trekken. Step Right Dub presenteert: Sticky Feet (ISR), Bukez Finezt (DE), Tomba (ISR), Tekka, Duonra en Dex.

Step Right Dub met internationale bezetting in Dos Amigos

Wie van een feestje houdt, komt vrijdag 4 juni in Dos Amigos volledig aan zijn trekken. Step Right Dub presenteert: Sticky Feet (ISR), Bukez Finezt (DE), Tomba (ISR), Tekka, Duonra en Dex.

Met zulke namen ben je verzekerd van een goed feestje. de verwachtingen waren hoog, maar zijn zeker waargemaakt. Step Right Dub is ontstaan vanuit het Oercircus, een soundsystem uit Breda dat al jaren dub- en reggaefeesten organiseert en powert met zijn geluid. Step Right Dub focust zich voornamelijk op dubstep, een opkomend genre dat begin deze eeuw is ontstaan in Groot-Brittannië als een stroming die grime, dub, drum and bass en garage combineert. In Nederland wordt het ook steeds groter en Step Right Dub gaat alweer een tijdje mee in de Nederlandse dubstep scene.

Wanneer we het café betreden, staan Duonra en Dex, organisatoren en vaste dj's al wat lekkere platen te draaien om het publiek alvast op te warmen. Het is nog erg rustig en tropisch warm binnen maar dat weerhoudt sommige mensen er niet van om al lekker los te gaan. Na de set van Duonra kruipt Tekka achter de draaitafels. Tekka is een veelbelovende Nederlandse dubstep dj. Hij produceert ook veel eigen nummers en heeft voor vanavond een speciale set met alleen zijn eigen tracks. Een ontzettend strakke set met allemaal vette nummers. Tekka is echt een showman, hij bespeelt zijn publiek, pept ze op en gaat zelf los achter de draaitafels. Na Tekka is het tijd voor Bukez Finezt. Hij zal laten zien wat Duitsland aan dubstep te bieden heeft. Bukez Finezt begint voor een inmiddels druk café en er wordt hevig op gepit en geskankt. Achter de draaitafels wordt het alsmaar drukker want ook Sticky Feet en Tomba zijn gearriveerd. Wanneer deze mannen hun nummers droppen kan niemand meer stil staan. Tomba draait pas een jaar mee in de dubstep scene maar heeft inmiddels al heel veel bereikt. Hij heeft bij meerdere platenlabels tracks uitgebracht en draait door heel Europa en de Verenigde Staten. Rond 02.00 uur bereidt iedereen zich voor op de laatste nummers, maar dan komt Tekka met een heuglijke mededeling. Hij schreeuwt door de zaal: “Gister de vergunning gekregen! We gaan door tot 4!”. Het publiek reageert enthousiast en heeft nog wel zin om er twee uur aan vast te plakken. Achter de draaitafels is het nog steeds erg druk, alle dj's blazen back to back nog wat snoeiharde beats door de zaal.

Aan het eind van de avond hebben je trommelvliezen het flink te verduren gehad, maar dat is het volledig waard. De volgende Step Right Dub zal 6 augustus plaatsvinden, en met namen als Point Blank en RuweData op de line-up gaat ook deze editie het zeker waard zijn om langs te komen.

Gezien: Step Right Dub. Dos Amigos, vrijdag 4 juni 2010.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda