Giovanca krijgt stug Bredaas publiek helemaal los Giovanca krijgt stug Bredaas publiek helemaal los

Mezz laatste bestemming “While I’m Awake” clubtour

, Tekst: Bartjan Goverde

Giovanca krijgt stug Bredaas publiek helemaal los

Mezz laatste bestemming “While I’m Awake” clubtour

Tekst: Bartjan Goverde ,

Rudebeats en Giovanca kwamen vrijdag Mezz plezieren met zomerse, swingende liedjes. Het einde van een clubtour, terwijl buiten de zomer echt begonnen lijkt.

Mezz laatste bestemming “While I’m Awake” clubtour

De zaal is al ruim gevuld als om 21.30 uur de zelfverzekerde Rudebeats in het voorprogramma van Giovanca staat. Ruud van Schaik, alias Rubebeats, combineert hiphop met rap- en house-invloeden en zelfs met een stukje stand-up comedy. Het optreden wordt hilarisch als hij “Giovan de Giovan robot” op het podium laat tillen door twee medewerkers van Mezz. Na de “robot” van wat olie voorzien te hebben gaat deze helemaal los op de beats van Ruud.

Vervolgens is het om 22.15 uur tijd voor Giovanca zelf om het podium te betreden. De avond staat in het teken van haar “While I’m Awake” album tour en Breda is de laatste bestemming die wordt aangedaan. De band bestaande uit twee achtergrondzangeressen, een percussionist, een keyboardspeler, een drummer, een gitarist en een basgitarist staat al opgesteld als Giovanca het podium opkomt en begint met ‘Everything’. Het publiek lijkt wat statisch, maar daar zal later op de avond verandering in komen. Na de opening zingt ze twee nummers van haar vorige album ‘Subway Silence’. Vooral met ‘Hypnotize You’ maakt Giovanca indruk. Tijdens de uitvoering van ‘You Can Do It’ wordt Rubebeats nog even bedankt voor zijn diensten en zingt hij een stukje mee. Hoe zelfverzekerd hij nog was tijdens het voorprogramma, nu komt hij ietwat onwennig over, wat wel weer aandoenlijk is om te zien. Hij geeft het matte nummer toch iets extra’s mee.

Giovanca vervolgt de avond met het alom bekende ‘Drop It’, helaas slaat dit niet echt aan bij het publiek. Wat wél zichtbaar aanslaat, is het gevoelige ‘Simply Mad’ het nummer dat wordt opgedragen aan iedereen die wel eens iemand verloren heeft. Na de tranen gedroogd te hebben, is het tijd voor het zomerse ‘Flirting With The Sun’. Dit nummer is een voorbode voor wat volgt: een swingend Antilliaans liedje waarbij de hele zaal mee moet dansen. De mensen die weigeren, worden persoonlijk door Giovanca aan het dansen gezet.

Na de Antilliaanse dansles loopt het concert tegen zijn einde, na nog twee nummers van haar vorige album, ‘Free’ en ‘Stay Together’ komt Giovanca met ‘On My Way’ als toegift. Ze krijgt het publiek massaal mee met deze hit. Als toetje sluit de zangeres af met het swingende ‘September’, vooraf had ze aangegeven dat alles op deze avond was toegestaan, dus onder andere ook het podium betreden. Hier wordt door twee dames en een swingend stel gehoor aan gegeven. Giovanca heeft op een mooie afwisselende manier het Bredase publiek los gekregen en we kijken uit naar haar volgende optreden in Mezz.

Gezien: Rudebeats en Giovanca. Mezz 4 juni 2010.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda