Abattoir Rouge voor het laatst live op Sonic Terror? Abattoir Rouge voor het laatst live op Sonic Terror?

Anarchistische gabber/hardcore punk met idiote teksten als slot van dagje Rebellenclub

, Tekst: Daniël Hereijgers, foto’s: Martijn Stadhouders

Abattoir Rouge voor het laatst live op Sonic Terror?

Anarchistische gabber/hardcore punk met idiote teksten als slot van dagje Rebellenclub

Tekst: Daniël Hereijgers, foto’s: Martijn Stadhouders ,

Van afsluiter Abattoir Rouge wordt veel verwacht, dit optreden is aangekondigd als eenmalige comeback van “een van Bredaas meest legendarische bands”. Het publiek wordt gek en dus is het een climax. Al had de kwaliteit best hoger gemogen.

Anarchistische gabber/hardcore punk met idiote teksten als slot van dagje Rebellenclub

Van afsluiter Abattoir Rouge wordt veel verwacht, dit optreden is aangekondigd als eenmalige comeback van “een van Bredaas meest legendarische bands”. We zien Dr. Vo van Mental Plastic Body Filler achter de knoppen, Morphine’s Sister iets gekleder en op schoenen met hele hoge zolen en Sjors zelf in z’n blote bast letterlijk tekeer gaan op het podium. De dvd met de western blijft doordraaien, Abattoir Rouge heeft slechts twintig minuten in plaats van een half uur dus het tempo moet erin blijven. In het eerste nummer kraakt de mix van electro/noise en punk heel hard terwijl een maniakale Sjors de kleine zangeres beklimt, terwijl zij alweer krijst. “Je bent van mij!” en “Ik ben jouw sexgod!” Aha, opnieuw een rollenspel. Zij geeft het schreeuwend toe “Jij bent mijn sexgod!”. De totale anarchie gaat door, nu met een gabber-geluid. “Wil jij een likje van mijn lolly?” “Doe mij een likje…” 

Vreemd dat het weinige publiek hier nu echt helemaal los gaat, zo fantastisch is het niet. Dan gaat het verder met “Zijn er hier nog natte kutten in de zaal?” als intro van “het enige ‘hitje’ dat Abattoir Rouge ooit had” ‘Panzercommandant’ met als ‘refrein’ “Vuistneuken!”, gek genoeg inderdaad met een commerciële gelikte beat. Gabberpunk, anarchistische cyberdance, en weer die knopjes en schuiven. We krijgen een Nederlandstalige cover van een onherkenbare Sisters Of Mercy song, maar dan met dit refrein “Tegen de stroom in…” Inderdaad. Goed, het kreunt en het beukt, de teksten gaan helemaal nergens over en echt goed is het niet. Maar ja: daarom is het ook De Rebellenclub, helemaal uit de onderbuik van Breda en omstreken.

Het complete verslag van Sonic Terror.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda