Vierde Minstrelen- en Troubadourentocht Breda Vierde Minstrelen- en Troubadourentocht Breda

anders dan andere kroegentocht

, Tekst: Lisa Ruskus en Ivo Koenen, foto's: Martijn Stadhouders

Vierde Minstrelen- en Troubadourentocht Breda

anders dan andere kroegentocht

Tekst: Lisa Ruskus en Ivo Koenen, foto's: Martijn Stadhouders ,

Zondag 27 december 2009, "derde kerstdag", trok de Minstrelen- en Troubadourentocht van PopOrganisatie Breda (POB) weer door de stad, van kroeg naar kroeg.

anders dan andere kroegentocht

Zondag 27 december 2009, "derde kerstdag", trok de Minstrelen- en Troubadourentocht van PopOrganisatie Breda (POB) weer door de stad, van kroeg naar kroeg. 3VOOR12/Breda pikte zoveel mogelijk optredens mee.

Janneke, Vulling
De schuchtere Janneke heeft een dijk van een stem maar moet nog een beetje aan haar onzekerheid werken. Die is namelijk nergens voor nodig, want getalenteerd is ze zeker. Haar nummers zijn prachtig en kennen melodieën die goed blijven hangen. De cover ‘This Is The Life’ van Amy McDonald lijkt haar op het lijf te zijn geschreven. Janneke blijkt een waardige troubadour waar we alleen nog maar meer van zullen gaan horen! (LR)

Somewhere Man, Vulling

Twee broers en een drummer op cargon, de band is ontstaan uit de band Teaser. Met Somewhere Man gaan de heren op de wat rustigere toer. Prachtige liedjes en vooral erg mooie samenzang van de broertjes Crielaard. De cover van ‘So Lonely’ van The Police is mooi, en daarnaast zeer vermakelijk wanneer het nummer verandert in een complete Police-medley. Fijn optreden op deze koude zondagmiddag. (LR)

The Mirrors, Bagels & Beans

Ditmaal zonder drummer én in wisselende samenstelling per locatie. De normaliter rockende platen worden in een rustige, meer jazzy soms zelfs, uitvoering gestoken. De podiumopstelling en de sfeer in Bagels & Beans in combinatie met het prima optreden van 4/5e deel van The Mirrors zorgt voor de aanwezigen voor een ideale extra bij de koffie. (IK)

Vagabound, Vulling

Vagabound is vandaag een duo wat country/folk maakt en erg goed heeft geluisterd naar de protestsongs van Bob Dylan en Neil Young op het muzikale vlak (niet qua tekst).  Hippie-bandleider Mario Petrus en zijn cornuit op contrabas lijken er al een flink aantal optredens op te hebben zitten, op nonchalante wijze sturen ze hun nummers de kroeg in. Misschien is daar ook de weinige aandacht van het publiek aan te wijten. Als het mobieltje van bassist Matthijs Ansems afgaat. Het op een na laaste nummer is compleet onverstaanbaar. Helaas geen geweldige beurt voor Vagabound. Het genre is leuk, maar de nummers komen vandaag totaal niet tot hun recht. (LR)

Wow!ter, Publieke Werken

Voor zijn tweede optreden deze middag; eerder speelde Wow!ter in Hotel van Ham alwaar het publiek niet echt mee wenste te werken aangezien de man op zijn best is als er geanticipeerd wordt op zijn meezingers. Eigen nummers afgewisseld met een eigen interpretatie van O-zone’s ‘Dragosta Din Tei’ maken van Wow!ter de lokale Guus/Boudewijn of Huub (Meeuwis, de Groot of ter Lubbe uiteraard). (IK)

Heavy, Mezz-Café
Vier piepjonge rappers springen het podium op: Mezz-Café! Het woord wat deze middag de rode draad zal zijn voor het optreden. Op het programma staat de band als Heavy (een van de rappers) maar deze groep noemt zichzelf ‘het collectief’: een van de weinige woorden die wel te verstaan is. Aangevuld met saxofoon is Heavy een energieke nummer tussen alle singer-/songwriters door. De rappers blijken allemaal zeer goed en de aanvulling van de saxofoon is origineel. Helaas is van de tekst nauwelijks iets te verstaan en is ook de saxofoon slecht te horen. Toch laten deze heren zien dat ze over kwaliteiten beschikken die ze met veel energie de zaal in smijten. (LR)

Merel, Mezz-Café

Zangeres Merel Simons is de afsluiter in het Mezz-Café. Met haar prachtige stem en lieve liedjes weet ze heel het café stil te spelen. Merel blijkt solo een overtuigender zangeres dan met haar band Mindtrick. Haar nummers zijn origineel en liggen prima in het gehoor. Een fijn optreden en vooral een waardige afsluiter van deze Minstrelen- en Troubadourentocht. (LR)

tRIO con bRIO, Samsam, Zwarte Schaap en Mezz-Café

tRIO con bRIO zijn geen onbekende minstrelen en troubadours, met hun folky popliedjes doen ze ook deze zondag weer een aantal kroegen aan. In Samsam is helaas geen installatie geregeld, de akoestische vertolking is wel echt heel troubadour, maar krijgt helaas weinig aandacht van het publiek. In het Zwarte Schaap is het qua publiek niet veel beter, maar gelukkig is er altijd een vaste fanschare. De schare heeft zich in het Mezz-Café gelukkig flink uitgebreid. Inmiddels een goude oude van Trio is het nummer ‘Tight Black Pants’, wat altijd wordt opgedragen aan de mevrouw in een strakke zwarte broek. Het relatief nieuwe nummer ‘Home Is Where The Heart Is’ is speciaal geschreven voor het toneelstuk ‘Hotel Heimwee’ van theatergroep Krov (de fanschare bestaat dan ook grotendeels uit Krovspelers). De nummers van tRIO con bRIO blijven altijd prachtig en weten het publiek in het Mezz-Café bijna stil te krijgen. (LR)

Gezien: Minstrelen- en Troubadourentocht. Binnenstad Breda, zondag 27 december 2009.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda