Hangover Sunday en Sil Flann geven kleur aan sneeuwwit Breda en Club3VOOR12/Breda Hangover Sunday en Sil Flann geven kleur aan sneeuwwit Breda en Club3VOOR12/Breda

The Mekanik helaas ingesneeuwd

, Tekst: Daniël Hereijgers, foto’s: Martijn Stadhouders

Hangover Sunday en Sil Flann geven kleur aan sneeuwwit Breda en Club3VOOR12/Breda

The Mekanik helaas ingesneeuwd

Tekst: Daniël Hereijgers, foto’s: Martijn Stadhouders ,

Weeralarmen, sneeuwduinen en ijzige wind. Twee leden van The Mekanik reden door deze omstandigheden in de file, ergens voor Arnhem en de band moest helaas afzeggen. Hangover Sunday lukte het wel uit Helmond weg te komen en dj Sil Flann draaide probleemloos een langere set. In Mezz-Café was het druk en gezellig tijdens de eerste Club3VOOR12/Breda van 2010. Ondanks het gure winterweer en een ingesneeuwd Breda.

The Mekanik helaas ingesneeuwd

De eerste Club3VOOR12/Breda had twee veelbelovende Brabantse acts en een Bredase dj op het programma staan. Waar het de vraag was of er door het guurste winterweer in 2010 wel publiek op af zou komen, bleek helaas een band te moeten annuleren door het zoveelste weeralarm en stuifsneeuw. Twee leden van het Tilburgse The Mekanik waren vanuit het oosten van het land in een oneindige file terecht geraakt. Helaas moesten zij hun optreden in Mezz-Café annuleren.

Dj Sil Flann begint rond half negen met zijn eerste dj-set om de boel wat op te warmen. Meer en meer mensen stromen langzaam binnen waardoor het steeds drukker wordt in het café met het grote podium. Hangover Sunday zou eigenlijk om 21.00 uur beginnen, maar in overleg wordt afgesproken om vanaf 22.00 uur op te treden. Bredase dj Sil kiest voor een relaxte opbouw, ongetwijfeld relaxter dan tijdens de Sex Na Schooltijd avondjes in de Boulevard. En dat werkt, veel van de mensen in het publiek, met al wat oudere koppen, blijven nog wat drinken, terwijl ze vast ook kaartjes hebben voor ‘80’s Verantwoord’ in de grote zaal van Mezz. Leuk ook voor Hangover Sunday, dat mag optreden voor een nog beter gevuld café.

De instrumenten en de opvallende ‘Hangover Sunday vintage sporttassen’ hebben geduldig het extra uurtje op het podium gewacht, en om 22.00 uur begint de set. Hangover Sunday is een sympathieke band uit het Helmond die er gelukkig wel in is geslaagd om Breda te bereiken. Door de verschillende instrumenten en toevoeging van elektrische geluiden heeft Hangover Sunday een lekker divers geluid van soms vrolijke ska/reggae-achtige popliedjes, ingetogen rustige nummers maar ook het zwaardere werk wordt niet geschuwd. Ze geven zichzelf daarvoor ook tijd en de ruimte en dat is goed. De meerstemmigheid is ook een kracht. 

De bandleden halen hun inspiratie uit langvergeten bands als BellX1 en Comsat Angels, maar ook Coldplay. Geen idee hoe die eerste twee bands klinken, Hangover Sunday klinkt in elk geval prettig. Toch is de zang van Martijn van de Sanden wat aan de zachte kant, hij is vaak slecht te verstaan en de tweede stem van bassist Joris van Laarhoven klinkt harder. Of dat alleen vanavond zo is, is moeilijk te zeggen. Bij enkele nummers is de band op zijn best: single ‘Fire’ wordt echt de zaal in geknald en ook tegen het einde zit de vaart er goed in. Dan merk je ook de hitgevoeligheid van een nummer als ‘Dancing In The Madhouse’, te beluisteren via de MySpace van de band.

Na het optreden van Hangover Sunday blijft het nog een tijdje aardig druk in Mezz-Café, 80’s Verantwoord of niet. Dj Sil Flann draait opnieuw een smakelijke mengeling van electro, drum’n’bass, big beat, rock en wat nog meer… En ook nog wat meer herkenbare hits van onder andere Chemical Brothers en Fatboy Slim waardoor het merendeel van het volk veel liever binnen blijft om nog wat te blijven hangen. Ondanks de onfortuinlijke afzegging van The Mekanik maken Hangover Sunday en dj Sil er een geslaagde 3VOOR12/Breda clubavond van. Laat het nieuwe muziekjaar maar komen!

Gezien: Club3VOOR12/Breda met Hangover Sunday en dj Sil Flann. Mezz-Café, zaterdag 9 januari 2010.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda