De pareltjes van... The Mekanik De pareltjes van... The Mekanik

"In Brabant broeit volgens ons een toffe scene met bands die het verdienen om door veel meer mensen gehoord te worden!"

, Interview: Pien van der Steen

De pareltjes van... The Mekanik

"In Brabant broeit volgens ons een toffe scene met bands die het verdienen om door veel meer mensen gehoord te worden!"

Interview: Pien van der Steen ,

Het is bijna zover: de eerste editie van Club3VOOR12/Breda van 2010. Naast Hangover Sunday maakt ook de The Mekanik op 9 januari zijn opwachting in het Mezz-Café. De Tilburgse electrorockband verklapt aan 3VOOR12/Breda waar het zijn invloeden vandaan haalt.

"In Brabant broeit volgens ons een toffe scene met bands die het verdienen om door veel meer mensen gehoord te worden!"

Het is bijna zover: de eerste editie van Club3VOOR12/Breda van 2010. Naast Hangover Sunday zal ook de The Mekanik op 9 januari zijn opwachting maken in het Mezz-Café. De Tilburgse electrorockband verklapt aan 3VOOR12/Breda waar het zijn invloeden vandaan haalt.

Wat is de beste band/artiest aller tijden?
Bestaat er zoiets als de beste band aller tijden? Zoiets is heel persoonlijk en er is sowieso veel te veel keuze. Een aantal favorieten in de band zijn: Soulwax, Mutemath, Yeah Yeah Yeahs, Metric, Kraftwerk, Bromheads Jacket, Foals, Friendly Fires en nog veel meer! Als we spreken over bands die de popmuziek hebben veranderd dan noemen we The Beatles en Led Zeppelin. The Beatles hebben prachtige popliedjes gemaakt, waar Led Zeppelin juist ontzettend rock ’n roll is! Absoluut twee favorieten van vroeger.

Wat is de beste Bredase of Brabantse artiest op dit moment?
Er zijn erg veel goede artiesten in Brabant. Om er een paar te noemen: Dearworld, The Jacks, Marlon Penn; zij doen allemaal op geheel eigen wijze waar ze goed in zijn. Ook zijn we erg benieuwd geworden naar Hangover Sunday. In Brabant broeit volgens ons een toffe scene met bands die het verdienen om door veel meer mensen gehoord te worden!

Wat was jullie eerste muzikale liefde?
We hebben alle vier een heel verschillende muzikale achtergrond. Zo was Marjolijn ooit trots fan van de Backstreet Boys en later Foo Fighters, PJ Harvey en Queens of the Stone Age, vindt Kai NOFX nog steeds de beste band ter wereld, Jean Michel Jarre was Remco's grote held en Early Bright, de band van Brams vader, bleef lang in Bram zijn 'My First Sony' cassettespeler hangen. Nog steeds hebben we zeer verschillende muzieksmaken, maar dat maakt het leuk en uitdagend om samen songs te schrijven. Je hoort de verschillende invloeden ook terug in onze nummers en dat maakt The Mekanik juist speciaal!

Wat is het beste nummer aller tijden?
Bestaat er zoiets als het beste nummer aller tijden? Er is altijd een nummer dat past bij een situatie, dus dat is dan het beste nummer aller tijden op dat moment. Marjolijn: “Voor mij persoonlijk zijn ’Is This Desire‘ van PJ Harvey en ’All I Need‘ van Air erg mooi. Beide nummers zijn eigenlijk hele kleine liedjes, terwijl ik zelf graag grote liedjes speel. Misschien is dat juist wel de reden waarom het voor mij de beste liedjes ooit zijn!”

Wat is het meest memorabele moment uit je muzikale carrière tot nu toe?
We hebbende afgelopen tijd veel toffe optredens gedaan, soms wel drie in een weekend, maar de echte hoogtepunten verwachten we juist in 2010. We zijn momenteel bezig met de opnames van ons debuutalbum, dat later in het jaar uit zal komen. En we gaan natuurlijk eind januari op tour naar Zwitserland, een superervaring! We gaan er op het NK snowboarden spelen.

Je kunt The Mekanik naast zaterdag op Club3voor12/Breda zien op: 
- 26 januari / 013 / Kleine Zaal / Tilburg
- 27 januari / NK Snowboarden / Laax / Zwitserland
- 6 maart / Pedro Pico Pop / Raalte

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda