De pareltjes van... VeeMee De pareltjes van... VeeMee

, Interview: Ivo Koenen

De pareltjes van... VeeMee

Interview: Ivo Koenen ,

Michelle van Mil werkt onder pseudoniem VeeMee als vj en ondersteunt op paaszondag 4 april lokaal electroduo The Filthy Eights in de Boulevard 3VOOR12/Breda presents POBparade! Vanaf 22.30 uur treden ze aan, na Topher en voor Actifeth en dj Carlos Cabeza.

Michelle van Mil werkt onder pseudoniem VeeMee als vj en ondersteunt op paaszondag 4 april lokaal electroduo The Filthy Eights in de Boulevard 3VOOR12/Breda presents POBparade! Vanaf 22.30 uur treden ze aan, na  Topher en voor Actifeth en dj Carlos Cabeza.

Wat is de beste band/artiest aller tijden?
“Halleluja, wat een vraag. Mijn muzieksmaak gaat alle kanten op, en hangt letterlijk af van wat voor weer het is en in welke omgeving ik me bevind. In de winter komen wat meer raggende gitaren over de vloer en van de zomer als het weer tijd is voor de outdoor feestjes toch meer elektrische muziek zoals electro, techno, dubstep etc. Een kleine greep uit muziek die me nooit gaat vervelen: Bonobo (met stip op 1), Incubus, Vitalic, Death Cab For Cutie, Whitest Boy Alive, The Police, Royksopp, en eigenlijk nog zoveel meer.”

Wat is de beste Bredase of Brabantse artiest op dit moment?

“Dan komen toch even mijn hiphop-roots van vroegâh boven drijven, en bezoek ik toch graag een feestje van Boef en de Gelogeerde Aap. Twee jongens uit Tilburg die aan de weg timmeren met hun album ‘Liefde Is 1’ en hun succes dubbel en dwars verdienen.”

Wat was je eerste muzikale liefde?
“Naast de cd van de Spice Girls die natuurlijk ieder meisje op de basisschool moest hebben, ging het al snel over op The Offspring, Blink182, Limp Bizkit and what not. Als jong meisje beschouwde ik 013 als mijn tweede huiskamer en was ik bij ieder (punk)rock concert aanwezig. Niet veel later leerde ik het drum’n bass wereldje kennen…”

Wat is het beste nummer aller tijden?
“Bonobo’s ‘Sleepy Seven’. Gewoon! Gaat je nooit vervelen en het doet me altijd goed.”

Wat is het meest memorabele moment uit je muzikale carrière tot nu toe?
“Ik maak zelf geen muziek, veel verder dan mijn itunes-playlist en de 4 jaar keyboard les ben ik niet gekomen. Nog geen jaar geleden begon ik tijdens mijn stage met het idee dat ik wilde leren vj’en . Dit kwam voort uit een, naar mijn mening, te kort aan goede vj’s. Ook geeft het vj’en mij de kans mijn illustratie werk tot leven te laten komen. Toen nog in de veronderstelling dat je gewoon een dvd op zet, en zelf met een pilsje tussen het publiek gaat staan. Gelukkig heeft Chok Wah Man me uit deze illusie geholpen en mij de fijne kneepjes van het vak geleerd. Een aantal maanden later stond ik samen met mijn – toen nog – VeeMee maatje Sander Veill in Mezz tijdens Boiler met o.a. Willie Wartaal en Nobody Beats The Drum. Het eerste optreden van VeeMee, maar toch ook meteen het vetste optreden tot nu toe.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda