De pareltjes van... The Phonology Experience De pareltjes van... The Phonology Experience

, Interview: Daniël Hereijgers

De pareltjes van... The Phonology Experience

Interview: Daniël Hereijgers ,

The Phonology Experience is komende zaterdag in Mezz-Café één van de headliners van Club3VOOR12/Breda. We vroegen ze naar hun beste nummers, artiesten en ervaringen…

The Phonology Experience is komende zaterdag in Mezz-Café één van de headliners van Club3VOOR12/Breda. We vroegen ze naar hun beste nummers, artiesten en ervaringen…

Wat is de beste band/artiest aller tijden?
 
Rob: “Queen, zonder twijfel een van de meest veelzijdige bands aller tijden die baanbrekende shows gaf, zowel op show gebied als op muzikaal gebied. Zij hebben veel geëxperimenteerd en gedurfde muziek gemaakt die vooruitstrevend was voor de tijd waarin zij gemaakt is.”
Jan: “Dat kan alleen Queen zijn. Ieder album anders, altijd het Queen geluid. Een karaktaristieke en charismatische frontman gecombineerd met mijn grote voorbeeld op gitaar. Ik luister de albums nu al zo'n vijftien jaar en ontdek nog steeds wel eens nieuwe geluidjes, koortjes of kleine verborgen 'easter eggs', denk aan een bijna onhoorbare schreeuw tijdens Liar op Queen I.”
Victor: “Rotvraag! Wat favoriete bands van mij zijn Iron Maiden, mijn eerste aanraking met hardere muziek, Black Flag, DIY en geschift intens en Catharsis, ‘Passion’ is mijns inziens als geheel één van de beste platen ooit.”

Wat is de beste Bredase of Brabantse artiest op dit moment?
  
Rob: “Geen idee.”
Jan: “Hierbij moet ik helaas verstek laten gaan, ik kom zelf niet uit Breda en de enige andere Bredase band die ik goed ken is Lawaii en tussen één band kiezen gaat helaas niet ;)” 
Victor: “Binnen Brabant, en misschien wel Nederland, staat The Devil's Blood voor mij op eenzame hoogte. Ik draai de platen helemaal grijs en live is het elke keer weer geweldig.”

Wat was je eerste muzikale liefde?
  
Rob: “Wederom Queen. De toentertijd uitgegeven dubbel cd van Greatest Hits I en II heb ik stuk gedraaid.”
Jan: “Beethoven, mijn moeder had een bandje bij Kruidvat gekregen dat ik in mijn half uit elkaar gevallen Philips taperecorder propte… ik was denk ik een jaar of zes en kende het concept muziek, laat staan klassiek, nog niet, maar ik snapte wel meteen wat hij bedoelde met bepaalde stukken muziek. Iets dat naar mijn mening bijna geen enkele muzikant of componist beheerst.” Victor: “Vanaf m'n vierde was de platenkast van mijn ouders, met name de Queen platen, heel interessant. Tot ik de drang kreeg alles op dubbele snelheid te draaien; kort daarop kreeg ik mijn eigen cd-speler en mocht ik een cd gaan kopen. Dat is ‘Killers’ van Iron Maiden geworden, waarna ik voorgoed verpest was en de platenzaak maandelijks van hun hardste platen verloste!”  

Wat is het beste nummer aller tijden?  
Rob: “’Zou je niet tegenstaande de recente gebeurtenissen toch nog een verblijf op amoreus gebied in overweging willen nemen, alsjeblieft’ van Tröckener Kecks.”
Jan: “Deze vraag is niet te beantwoorden, het antwoord hangt alleen al af van de stemming waarin ik verkeer. Laat staan alle andere mooie nummers waar ik gewoonweg even niet aan denk.”
Victor: “’The Arsonists Prayer’ van Catharsis. Probeer nog maar eens een hardcore-punk nummer te vinden dat 9+ minuten kan boeien. Twee jaar terug hebben we met wat mensen een Catharsis coverset gespeeld en dit was één van de lastigste nummers, maar ook meteen het ruigste nummer!”

Wat is het meest memorabele moment uit je muzikale carrière tot nu toe?
 
Rob: “Optreden in Vredenburg Utrecht.” 
Jan: “Spelen op een klein lokaal festival waar ik met Rob hielp om het geluid te regelen, op het allerlaatste moment viel er een band uit en moest er wat geregeld worden. Omdat iedereen van de toenmalige formatie aanwezig was, zat er niets anders op dan zelf het podium te klimmen. Niet gerepeteerd, niet onze eigen spullen, geen setlist, niemand meer om het geluid te regelen en een laaiend enthousiast publiek. Persoonlijk denk ik nog steeds een van onze beste optredens.” 
Victor: “Het laatste weekend aan optredens met m'n vorige band Dark Intentions in Wenen, Röthis en Breda was wel erg gaaf. twee landen, drie shows, bijna 3000 kilometer en bijna drie uur slaap! Ik heb het tot nu toe tijdens mijn 'muzikale carrière' eigenlijk bijna altijd wel uitstekend naar m'n zin gehad.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda