De pareltjes van… Offenders of Love De pareltjes van… Offenders of Love

“Schrijf anders maar gewoon The Beatles op, voor de street credit”

, Interview: Daniël Hereijgers

De pareltjes van… Offenders of Love

“Schrijf anders maar gewoon The Beatles op, voor de street credit”

Interview: Daniël Hereijgers ,

Zaterdag 24 april is alweer de derde Club3VOOR12/Breda van dit jaar, terug in een rockend Mezz Café met lokaal talent: Offenders of Love. De band krijgt de laatste tijd warme aandacht door hun vele optredens in Breda, bijvoorbeeld bij Uit Je Hok, Hijgend POBhert en de POBparade. Hoog tijd om de band zichzelf gezamenlijk op hun manier voor te laten stellen.

“Schrijf anders maar gewoon The Beatles op, voor de street credit”

Zaterdag 24 april is alweer de derde Club3VOOR12/Breda van dit jaar, terug in een rockend Mezz Café met lokaal talent: Offenders of Love, The Phonology Experience en dj ERROR. Offenders of Love krijgt de laatste tijd warme aandacht door hun vele optredens in Breda, bijvoorbeeld bij Uit Je Hok, Hijgend POBhert en de POBparade. Hoog tijd om de band zichzelf gezamenlijk op hun manier voor te laten stellen.

Wat is de beste band/artiest aller tijden?
“Een makkelijke vraag. De beste band aller tijden is zonder enige twijfel de Amerikaanse band The Shaggs. De ontdekking van deze visionaire experimentele band heeft een dusdanige invloed op onze muziek en levensopvatting gehad dat we hier kort over kunnen zijn. Ze bestaan helaas niet meer, maar ga hun album ‘Philosophy Of The World’ uit 1969 checken!”

Wat is de beste Bredase of Brabantse artiest op dit moment?
“Voor zover wij op de hoogte zijn van het talent dat in Breda en omstreken rondhuppelt, willen we een shout-out geven aan de Americana/folk-band Rita Lynn uit Zundert. Verder vinden we de metal- emocore band When All Light Dies uit Etten-Leur zeer noemenswaardig. Beide bands zijn al enige tijd vol passie bezig met ieder hun ding en dat doen ze goed.”

Wat was je eerste muzikale liefde?
“Vroeger hebben we met z’n vieren bij de kerkkoorknaapjes gezeten. Het antwoord op deze vraag is dus Jezus. Of schrijf anders maar gewoon The Beatles op, voor de street credit.”

Wat is het beste nummer aller tijden?
“Een aparte obsessie van 3VOOR12 om steeds weer om het beste aller tijden te vragen… In eerste instantie is ons antwoord het nummer twee. Maar bij nader inzien gaan we toch voor het nummer ‘Don’t Eat The Yellow Snow’ van Frank Zappa. Een gevoelig nummer met gigantisch veel muzikaliteit en een waardevolle, urgente boodschap. Marc wil hier echter wel bij opmerken dat zijn favoriete nummer 06-16932333 is (voor al uw boekingen).”

Wat is het meest memorabele moment uit je muzikale carrière tot nu toe?
“We hebben zojuist tijdens onze laatste repetitie nog een stuk of acht memorabele momenten beleefd, maar omdat jullie wederom om het beste, grootste en meest memorabele vragen gaan we even terug naar de oprichting van onze band. Na maanden te hebben gerepeteerd zonder drummer op de boerderij bij Kees thuis gingen we eindelijk een écht repetitiehok in, vergezeld door het drummende wonder Bart van Bergen. We speelden voor het eerst onze nummers met drums, microfoons en versterkers en het was iets wat ons altijd zal bijblijven. Eveneens als onze eerste intense group hug die hierop volgde trouwens. Vanaf daar is eigenlijk alles één groot memorabel moment geweest.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda