De pareltjes van... Carlos Cabeza De pareltjes van... Carlos Cabeza

, Interview: Ivo Koenen

De pareltjes van... Carlos Cabeza

Interview: Ivo Koenen ,

De Bredase dj Carlos Cabeza mag paaszondag 4 april 3VOOR12/Breda presents POBparade! afsluiten in de Boulevard. Vanaf 1.00 uur treedt hij aan, nadat eerder o.a. Topher, The Filthy Eights met vj VeeMee en Actifeth hun kwaliteiten hebben laten zien. Tijd voor een korte introductie.

De Bredase dj Carlos Cabeza mag paaszondag 4 april 3VOOR12/Breda presents POBparade! afsluiten in de Boulevard. Vanaf 1.00 uur treedt hij aan, nadat eerder o.a. Topher, The Filthy Eights met vj VeeMee en Actifeth hun kwaliteiten hebben laten zien. Tijd voor een korte introductie.

Wat is de beste band/artiest aller tijden?
“Jimi Hendrix vanwege zijn meeslepende gitaarriffs en -solo’s. Als je naar zijn muziek luistert, is duidelijk te horen dat er achter iedere noot een gedachte zit. Daarnaast was zijn gehele voorkomen en presentatie die van een typische rasartiest. Dat zijn muziek tegenwoordig nog zo aanspreekt, kijk naar de grote verkoopcijfers van zijn onlangs verschenen album, is hét teken dat deze artiest eigenlijk nog leeft, meer dan ooit tevoren.”

Wat is de beste Bredase of Brabantse artiest op dit moment?
“Ik denk dat de act van The Filthy Eights uit Breda momenteel als een frisse wind door het regionale electrocircuit waait. Deze gasten hebben het aangedurfd met een geheel eigen stijl op de proppen te komen en dat gaat ze zeker niet onverdienstelijk af. Of het de beste act is, is moeilijk vast te stellen, duidelijk is wel dat ze vernieuwend zijn en dat ze daarom positiefin het oog springen.”

Wat was je eerste muzikale liefde?
“Mijn eerste muzikale liefde was zonder twijfel 2Unlimited. Ik weet nog goed dat ik als 7-jarig jongetje een tijd lang iedere zaterdagmiddag naar de Mega Top 50 luisterde om ‘No Limit’ te kunnen horen. Toen deze uit de hitlijst verdwenen was, heb ik meteen een eigen cd-speler gekocht, samen met de single ‘No Limit’. Een week later volgde het gehele album van 2Unlimited, dat ik echt helemaal grijs heb gedraaid.”

Wat is het beste nummer aller tijden?
“’Imagine’ van John Lennon; qua tekst maar vooral qua melancholiek een geweldig nummer waar iedere keer opnieuw de haren stijf overeind van gaan staan. De stem van John Lennon zorgt voor een ongekende gevoeligheid, hetgeen dit nummer zo sterk maakt. Daarnaast zorgen de strijkers en de echo op Lennons stem voor een ongrijpbare emotie. Hoe eenvoudig het nummer ook is, het roept juist een wirwar van complexe gedachten op.”

Wat is het meest memorabele moment uit je muzikale carrière tot nu toe?
“In mijn nog prille muzikale carrière was het draaien op een besloten feest in de Boulevard in Breda het hoogtepunt. Het was het eerste optreden dat ik verzorgde en je merkte aan de sfeer in de drukbezochte zaal dat het wel goed zat. Dat laatste is de beste waardering of bevestiging die een dj kan ontvangen, denk ik.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda