De pareltjes van... Actifeth De pareltjes van... Actifeth

, Interview: Ivo Koenen

De pareltjes van... Actifeth

Interview: Ivo Koenen ,

Actifeth is komende zondag in de Boulevard één van de headliners van de 3VOOR12/Breda-stage tijdens de POBparade. We vroegen ze naar hun beste nummers, artiesten en ervaringen…

Actifeth is komende zondag in de Boulevard één van de headliners van de 3VOOR12/Breda-stage tijdens de POBparade. We vroegen ze naar hun beste nummers, artiesten en ervaringen… 

Wat is de beste band/artiest aller tijden?
Thijmen: “Te moeten kiezen tussen Muddy Waters en Bob Dylan is vreselijk, maar dan toch maar Dylan.”
Sander: “Dat zijn voor mij The Thermals, een tof Amerikaans bandje. Ze klinken wel steeds meer poppy, maar weten het toch in een eigen jasje te steken. Vooral de oudere cd’s vind ik erg vet.”

Wat is de beste Bredase of Brabantse artiest op dit moment?
“Daarover zijn we het eens. Wel moeten we hiervoor toch even de Brabantse grens over gaan. Echt uit Brabant zouden wij het niet weten, maar The Death Letters uit Dordrecht vinden wij heel tof en inspirerend.”

Wat was je eerste muzikale liefde?

Thijmen: “Eigenlijk Toy Box. Dus niet erg romantisch, maar aangezien je dat eigenlijk geen muziek kunt noemen en ik toen erg jong was kwam daarna  toch wel Mr. Oizo’s ‘Flat Beat’. Mijn liefde voor deze artiest is ook nooit weg gegaan. Door hem ben ik uiteindelijk dance muziek gaan maken.”
Sander: “Voor mij is dat The Prodigy. Toen ik hen voor het eerst zag was wist ik niet wat ik meemaakte, zo vernieuwend en zo strak. Geniaal!”

Wat is het beste nummer aller tijden?

“Een nummer kiezen uit onze shortlist, die toch behoorlijk lang is, is niet eenvoudig. Daarom geven we er een paar meer. Ieder nummer van Bob Dylan is op zijn eigen manier geniaal, maar ‘Like A Rolling Stone’, ‘Ballad Of A Thin Man’, ‘Highway 61 Revisited’, ‘In My Time Of Dyin’’ en ‘All Along The Watchtower’ vinden wij het tofst. Een ander nummer dat we heel tof vinden is ‘Rocket Man’. Iedere versie/cover van dit nummer vinden wij erg goed en luisteren wij regelmatig, het nummer doet iets met je. The Who met ‘My Generation’, is een van de eerste rocknummers die wij als kind hoorden en is vandaag de dag nog steeds een grote inspiratie.”

Wat is het meest memorabele moment uit je muzikale carrière tot nu toe?
“Dat is voor ons het optreden in Mezz. We stonden als laatste geboekt na onder meer Slagsmålsklubben. Toen we richting de Mezz liepen hadden wij het er nog over dat we geen idee hadden wat we moesten verwachten, maar we gingen er maar van uit dat de zaal leeg was, om teleurstelling te voorkomen. Toen we daar aankwamen, was de zaal echter helemaal vol. Dit was goed voor het moreel, maar niet zo goed voor de spanning. In de kleedkamers kwam de stagehand nog naar ons toe en zei dat de vorige keer toen er een dj stond na een grote act, het publiek de dj uitjouwde en met bier ging gooien. Dit droeg ook weer een steentje bij de spanning. Kortom, strak van de spanning begonnen we te draaien.  Na het eerste nummer was al duidelijk dat dit een topavond ging worden. Het publiek ging lekker los en onze set ging lekker!  Wat wil je nog meer…?"

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda