Bettie Serveert onvermoeibaar stoer Bettie Serveert onvermoeibaar stoer

, Tekst: Lisa Ruskus, foto’s: François de Jonge

Bettie Serveert onvermoeibaar stoer

Tekst: Lisa Ruskus, foto’s: François de Jonge ,

Bettie Serveert gaat alweer twintig jaar mee en blijft een van de stoerste en vetste bands van Nederland. De Haagse jongens van The Bohemes hebben het voorrecht de gehele tour van Bettie Serveert het voorprogramma te verzorgen. Een hele eer, zeker omdat Bettie Serveert (bijna) uitverkochte zalen trekt. Zo ook een volle Mezz vol Bettie Serveertfans van het eerste uur.

Bettie Serveert gaat alweer twintig jaar mee en blijft een van de stoerste en vetste bands van Nederland. De Haagse jongens van The Bohemes hebben het voorrecht de gehele tour van Bettie Serveert het voorprogramma te verzorgen. Een hele eer, zeker omdat Bettie Serveert (bijna) uitverkochte zalen trekt (onder andere Mezz en de kleine zaal van 013). Zo ook een volle Mezz vol Bettie Serveertfans van het eerste uur.

The Bohemes maken rammelige punkrock die zo’n jaar of veertig geleden onwijs populair zou zijn. Bijzonder aan dit viertal is de samenzang van zanger-gitaristen Léon Huisman en Milan Weekhout. De stemmen vullen elkaar goed aan en de verdeling is perfect. Het stemgeluid van Huisman doet denken aan Pete Dorethy, waar de gehele sound van de band aan doet denken, terwijl het stemgeluid van Weekhout meer aan de warme klanken van Ian Curits doet denken. Een goede combinatie! De nummers van The Bohemes hebben hitpotentie, ze liggen lekker in het gehoor en na ze één keer te hebben gehoord blijven de melodietjes nog wel even in het gehoor hangen. De band is groeiende en heeft zeker potentie!

‘Pharmacy Of Love’ is alweer de negende langspeler van Bettie Serveert. Aangevuld met drummer Joppe Molenaar (Voicst) zet de band een strak, stoer geluid neer. De setlist van de band beperkt zich tot het ruigere werk van Bettie Serveert. De band heeft er zin, misschien nog wel meer dan het zeer dankbare publiek. Een ontspannen, ontzettend goed optreden.  De oude nummers ‘Smack’ en ‘Tom Boy’ zijn een waar feestje, maar ook een de ruige versie van het prachtige nummer ‘Private Suit’  is geweldig. Bijzonder is het nummer ‘Mossy’ een cover van het nummer ‘Previous Unrealesed ‘ van de Nederlandse band Moss. Een wat lief liedje tussen al het gitaargeweld. De nieuwe nummers van ‘Pharmacy of Love’ als de single ‘Deny’ en het nummer ‘Pharmacy’ zijn leuk, maar toch is het vooral het oudere werk waar het publiek blij van wordt. De ruige nummers passen bij het image van Bettie Serveert, stoer maar met een Hollandse nuchterheid. Dat deze band (Carol van Dyk, Peter Visser en Herman Bunskoeke) al twintig jaar samenspeelt, is hoorbaar in de kwaliteit, waar je ook van houdt. Dit is gewoon goed!

Vooraan staat een verzameling vrouwelijke fans die werkelijk compleet uit hun dak gaan en als cadeau voor frontvrouw Carol van Dyk een opblaasgitaar bij zich hebben. Het laatste nummer is een nieuwe song die nog op geen enkele plaat staat en gaat vooraf aan een freakshow zonder drummer Molenaar: wat misschien te wijten is aan een noodzakelijk toiletbezoek? De laatste toegift ‘Kids Allright’ is een uitsmijter en een waardige afsluiter voor een waardig optreden.

Gezien: Bettie Serveert en The Bohemes.  Mezz, zondag 10 april 2010.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda