Nachtegaaltjes en bier: Peter Pan Speedrock

Tekst: Lisa Ruskus, foto’s: Frank Maat ,

Een zaal vol zwetende in leergehulde mannen, al dan niet met vetkuiven. The Gecko Brothers warmden vrijdagavond 2 oktober het publiek goed op om vervolgens Peter Pan Speedrock alle ruimte te geven om over het publiek heen te rausen. Een stevige, maar bovenal zeer plezierige avond.

Een zaal vol zwetende in leergehulde mannen, al dan niet met vetkuiven. The Gecko Brothers warmen het publiek goed op om vervolgens Peter Pan Speedrock alle ruimte te geven om over het publiek heen te rausen. Een stevige, maar bovenal zeer plezierige avond.

THE GECKO BROTHERS
Deze heren zijn geen onbekenden in Breda. In een random kroeg tijdens een rockabilly-achtige aangelegenheid kun je The Gecko Brothers treffen. Het meest positieve aan het optreden in Mezz is dat de geluidskwaliteit nu een keer wat degelijker is en het publiek voor het eerst pas goed hoort dat die drummer toch behoorlijk goed zit te meppen. Slempende rock’n roll overgoten met metalinvloeden; de heren hebben vooral erg goed naar Möterhead geluisterd, maar zijn zeker origineel. De prima interactie met het publiek maakt dat de sfeer er al goed in zit.

PETER PAN SPEEDROCK
Een Mezz vol dertigers laat zien dat Peter Pan al weer een flinke tijd meedraait. Al sinds 1996 is deze Eindhovense band bezig Nederland te veroveren. Met het eerste nummer ‘Cock Teaser’ geeft Peter Pan Speedrock ook meteen de thematiek van zijn nummers prijs: de tekst ‘I am big boy, I am a big toy’ komt serieus voorbij. Dan voel je je als klein meisje tussen de stoere, maar toch wat puberale rockabilly dertigers, niet helemaal op je gemak. Ook wanneer er fanatiek wordt meegezongen ‘Horny and Drunk’, voel je als vrouw toch enigszins misplaats in dit gezelschap. Gelukkig maakt de kwaliteit van Peter Pan dit helemaal goed, alledrie de muzikanten wonnen in het verleden een ‘Duiveltje’, de muziekprijs voor de beste muzikant, gekozen door professionele muzikanten, collega’s dus. Drummer Bart Nederhand mocht deze prijs zelfs twee keer in ontvangst nemen.

De vertrouwde mascotte van Peter Pan heeft de band al aangekondigd, maar na een goede drie kwartier verschijnt daar ‘Het Nachtegaaltje’ weer en is het de beurt aan Dikke Dennis om de welbekende vertaling en cover van ‘The Ace of Spades’ ten gehore te brengen. Respect voor het aantal nummers wat de band er doorheen weet te jassen. À la Ramones duren de nummers ongeveer twee minuten, reken dan maar even uit hoeveel Peter Pan Speedrock er ongeveer kan spelen in een klein uur. Het tempo ligt zo hoog dat je na een goede drie kwartier wel verzadigd bent. Knuffelmascotte Dikke Dennis komt de toegift nog wat opleuken en ook zanger/gitarist Peter van Elderen springt enthousiast het publiek in.

Het enige minpunt is het vliegende bier, hoewel de liters die vloeien nog meevallen, weet mijn buurman een goedgemikt biertje op de mengtafel van drummer Bart te krijgen. Een soort kortsluiting zorgt ervoor dat er eerst geruimd moet worden en de drummer zonder monitor verder moet spelen. Het salsadansje wat zanger Peter na het optreden inzet, maakt dit dan echter weer goed.

Gezien:  The Gecko Brothers, Peter Pan Speedrock. Mezz, vrijdag 2 oktober