Fotosynthese naar finale Grote Prijs van Nederland

Ulvenhoutse rapper met wildcard door in de categorie hiphop

Tekst: Pien van der Steen ,

De 16-jarige Ulvenhoutse rapper Fotosynthese heeft zich afgelopen dinsdag 6 oktober weten te plaatsen voor de hiphopfinale van De Grote Prijs van Nederland. Hiermee is hij de jongste finalist ooit in de geschiedenis van deze prestigieuze Nederlandse Popprijs. Op 12 december zal 'Foto' het in Paradiso opnemen tegen de overige finalisten Dope D.O.D., Dret & Krulle, Kraantje Pappie, Tastic en UnknownEye.

Ulvenhoutse rapper met wildcard door in de categorie hiphop

De 16-jarige Ulvenhoutse rapper Fotosynthese heeft zich afgelopen dinsdag 6 oktober weten te plaatsen voor de hiphopfinale van De Grote Prijs van Nederland. Hiermee is hij de jongste finalist ooit in de geschiedenis van deze prestigieuze Nederlandse popprijs. Op 12 december zal 'Foto' het in Paradiso opnemen tegen de overige finalisten Dope D.O.D., Dret & Krulle, Kraantje Pappie, Tastic en UnknownEye.

Fotosynthese heeft zijn plek in de finale te danken aan een wildcard die hij van de jury van De Grote Prijs heeft gekregen. De halve finale in Speakers te Delft werd op 11 september gewonnen door UnknownEye waardoor Foto zich niet onmiddellijk tot de finalisten mocht rekenen. Per strijdende categorie van De Grote Prijs worden echter door de jury drie wildcards uitgedeeld, waarvan Fotosynthese er één in ontvangst mocht nemen.
 
Wanneer Fotosynthese de finale in Paradiso wint mag hij zich in het rijtje scharen met voormalige winnaars als Jawat!, Kleine Jay en Typhoon. Stemmen op Fotosynthese kan via de website van De Grote Prijs van Nederland.