Breda Barst borrelt na met... Textures

Tekst en foto’s: Martijn Stadhouders ,

Voor een grote naam staat Textures opvallend vroeg gepland, op de zaterdag om 17.40 uur. Na een knallend optreden van een klein uur op het Avans-podium droppen gitarist Jochem Jacobs en drummer Stef Broks even binnen in de 3VOOR12/Breda-tent voor een kort interview.

Voor een grote naam staat Textures opvallend vroeg gepland, op de zaterdag om 17.40 uur. Net terug van een tour door Rusland is dit het laatste optreden voor een lange tijd in het thuisland. De band duikt namelijk de studio voor de opvolger van ‘Silhouettes’. Na een knallend optreden van een klein uur op het Avans-podium droppen gitarist Jochem Jacobs en drummer Stef Broks even binnen in de 3VOOR12/Breda-tent voor een kort interview. 

Tekst en foto’s: Martijn Stadhouders

Wie zijn jullie en waar komen jullie vandaan?

Jochem Jacobs, gitarist: “Ik kom uit Amsterdam,” waarop drummer Stef Broks aanvult dat hij uit Breda afkomstig is. De band met de alsmaar groeiende internationale reputatie profileert zich op MySpace als band uit Tilburg.

Waar halen jullie je inspiratie vandaag?

”Eigenlijk luisteren we maar weinig naar metal”, is het verrassende antwoord van Jochem op de vraag waar de muzikale inspiratie vandaan komt. De mannen luisteren graag naar de meest uiteenlopende muziekstijlen: country, franse chansons en fado, de Portugese emotievolle volksmuziek. Kortom, de persoonlijke muzikale smaak van de heren komt niet eens zo zeer tot uitdrukking in de muziek van Textures. Stef: “Inspiratie kan je net zo goed halen uit dingen die je in het dagelijks leven tegenkomt, dingen die je bewondert, een wandeling in de vrije natuur. Daar halen we zeker zo veel drive uit voor onze muziek, dat is wat ons geluid vormt.”

Spelen jullie liever indoor of outdoor?
Jochem: “Beide hebben hun plussen en minnen. Op een dag als vandaag staan er mensen die normaal gesproken niet naar een show van ons komen kijken. Je ziet dat ze het uiteindelijk toch naar hun zin hebben. Wij zijn een positief ingestelde band, wat we over willen brengen is lol, plezier. Een optreden zoals op Breda Barst 2009 geeft ons de gelegenheid metal te promoten omdat er juist zoveel mensen komen die ons normaal gesproken nooit zouden horen. Indoor is weer anders, dan komt het publiek bewust om ons te horen.”

Wat was je meest opmerkelijke moment op een festival/ optreden?
Jochem: “Lastig te zeggen. We maken wel het een en ander mee en opmerkelijke momenten vinden zeker zo vaak  plaats buiten de setting van een concert. Laatst in Rusland op het vliegveld moesten we paspoorten tekenen, echt op de eerste pagina. De fans knopen daar ook gewoon je veters aan elkaar om je op je bek te zien gaan. Ze rukken de polsbandjes van je polsen, je hebt de krassen op je lijf als ze klaar met je zijn!”

Met welke acts zouden jullie ooit nog wel eens samen willen spelen?
Eensgezind: “Tool en AC/DC.”