Beginnende Bredase band Balance debuteert bij start Popsport 2009-2010

Jonge band enige vertegenwoordiger uit Breda

Tekst: Daniël Hereijgers en Pien van der Steen, foto’s Pien van der Steen ,

Afgelopen zondag is in het Tilburgse jongerencentrum V39 de Brabantse editie van Popsport van start gegaan. Namens Breda trad de kakelverse band Balance op. Met slechts drie repetities achter de rug op het Markenhage College presenteerden zij zich tijdens de kickoff. 3VOOR12/Breda volgt de band tijdens hun Popsport avontuur.

Jonge band enige vertegenwoordiger uit Breda

Gistermiddag 11 oktober is in het Tilburgse jongerencentrum V39 de Brabantse editie van Popsport van start gegaan. Namens Breda trad de kakelverse band Balance op. Met slechts drie repetities achter de rug op het Markenhage College presenteerden zij zich tijdens de kickoff. 3VOOR12/Breda volgt de band tijdens hun Popsport avontuur.

Popsport is een project voor muzikanten tussen de 12 en 18 jaar in de provincies Noord-Brabant, Limburg, Zeeland, Utrecht en Flevoland. Jonge bands krijgen uitleg over alles wat met een mogelijke carrièrestart in de muziekwereld te maken heeft: coaching, workshops, optredens en ze mogen een eigen demo opnemen. De acts moeten daar wel zelf het nodige voor doen en deze middag leggen twee juryleden, manager Paulus Tops en oud-bassist van Krezip Joost van Haren, uit waar zij op gaan letten tijdens het traject. Daarnaast geeft een andere manager, Martijn Crama, een heldere workshop Band Management over de rol van de manager. En nog belangrijker: de bands laten alvast aan de jury en aan elkaar zien wat ze kunnen.

Balance, de inzending namens Breda, brengt een cover: ‘The Remedy’ van Jason Mraz. Volgens zangeres Michelle Hendriks omdat de voorbereidingstijd best kort bleek. De bandleden zijn vrienden en kennen elkaar van school, maar spelen nog niet lang samen in dezelfde band. Te kort om al eigen nummers te hebben, maar dat gaat Balance zeker goed maken. Al verschillen de onderlinge smaken, de band gaat er wat moois van maken. De bandnaam is niet voor niets ‘Balance’. Gitarist Pepijn van Keppel: “We gaan voor een ultieme balans tussen stijlen.” De persoonlijke voorkeuren verschillen van funk en jazz naar rock en singer-/songwriter. Zo luistert bassist Shailesh Balla enkel naar Red Hot Chili Peppers en raakt toetsenist Bob Clerx geïnspireerd door bands als Muse en Coldplay.

Balance wordt aangevuld door drummer Koen Weterings, die dezelfde avond nog met tRIO cON bRIO in de Bruine Pij speelt. Bij het project hoort ook je eigen management voeren, waarvoor Anne de Ruyter werd uitgenodigd. De bandleden, die allen tussen de 14 en 16 jaar oud zijn, kennen elkaar van hun school: het Markenhage College en deden via het vak CKV al ervaring op in verschillende schoolbandjes tijdens de zogenaamde Rockblock-lessen. De komende maanden gaan ze hard aan de slag en 3VOOR12/Breda blijft hen volgen tijdens het Popsport-project.

Andere Brabantse bands die meedoen en zich vanmiddag presenteerden: Ampiphy, Buskruit, Concrete Jungle, Daar, Double Mess, Jellyfish Invasion, Merletband en Sad Sunday.