Tweede editie van Curfew in Kunstreactor Electron Tweede editie van Curfew in Kunstreactor Electron

Performance art vermengd met electro-wave van Milligram Retreat

, Tekst en foto’s: Martijn Stadhouders

Tweede editie van Curfew in Kunstreactor Electron

Performance art vermengd met electro-wave van Milligram Retreat

Tekst en foto’s: Martijn Stadhouders ,

De tweede editie van Curfew, de samenwerking tussen IDFX en ’Vanuit bed’ in Electron stond donderdag in het teken van de electro-wave van Milligram Retreat. Een goedgevulde grote zaal wachtte in spanning op de performance art vermengd met electro-wave en electro-beats.

Performance art vermengd met electro-wave van Milligram Retreat

De tweede editie van Curfew, de samenwerking tussen IDFX en ’Vanuit bed’ in Electron staat in het teken van de electro-wave van Milligram Retreat. Dit duo bestaat uit Renée van Trier en Maurice Hermes. De grote hal in Electron is weer omgetoverd in een droomlandschap waarin Milligram Retreat zijn ding doet. De zaal is meteen goed gevuld als de show even na negen uur begint.

Performance art vormt een integraal onderdeel van het optreden van Milligram Retraet. De show begint met Renée van Trier die in de hoek van de zaal op de grond ligt in een plas melk. Met de punt van een naaldhak worden nog meer pakken melk stukgeslagen en zo vindt er nog wel meer plaats rondom de rekwisieten die opgesteld staan in de grote zaal. Naast melk vormen bellen blazen en stuiterballen elementen die bij een optreden in bijvoorbeeld Mezz in de regel niet voorbijkomen.

Qua muziek varieert het van electro-wave naar passages waarin dromerige geluidslandschappen worden geschets die net zo makkelijk weer overgaan in electro-beats. Sommige composities zijn instrumentaal, andere bevatten de vocalen van Van Trier, zoals ‘Who Is In The Toilet’. Het heeft allemaal een zeer experimenteel karakter, maar er zijn wel hoorbare jaren 80-invloeden zoals Joy Division te ontdekken. Om een completer referentiekader te schetsen moet je denken aan bands als Einsturzende Neubauten en Nitzer Ebb.

De combinatie van de muziek, de visuele aspecten en de locatie zorgen voor een surrealistische belevenis die je even doet ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen. Curfew knijpt er tijdens de zomermaanden even tussenuit en de derde editie zal in september zijn.

Gezien: Curfew met Milligram Retreat. Electron, donderdag 18 juni 2009.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda