Mezz-Café terrasconcert deze keer met een gehalveerde versie van Lawaii Mezz-Café terrasconcert deze keer met een gehalveerde versie van Lawaii

, Tekst en foto's: Martijn Stadhouders

Mezz-Café terrasconcert deze keer met een gehalveerde versie van Lawaii

Tekst en foto's: Martijn Stadhouders ,

Een warme zomerdag op het terras met een biertje en een potje sixties-pop is geen verkeerde combinatie. Broers Ruut en Freek van Andel spelen nummers van hun band Lawaii, Zott (een project van Freek) en een enkele cover. De nummers van Lawaii krijgen een nieuw, akoestisch jasje, tijdens hun debuutoptreden als duo.

Een warme zomerdag op het terras met een biertje en een potje sixties-pop is geen verkeerde combinatie. Tijdens het terras-concert in het Mezz-café van deze zondagmiddag brengt een gestripte versie van Lawaii de liedjes echter niet in hun gebruikelijke vorm maar in een akoestische ten gehore. Broers Ruut en Freek van Andel spelen nummers van hun band Lawaii, Zott (een project van Freek) en een enkele cover. Het is hun debuutoptreden als duo.

Het Lawaii-materiaal kent nogal eens een experimenteel/ psychedelisch karakter en dat gaat natuurlijk wel verloren als je de nummers akoestisch brengt. Wat dan overblijft, zijn ingetogen luisterliedjes. Met hier en daar een uitzondering, want ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen is ook in de versie van Ruut van Andel niet ingetogen te noemen, compleet met Galileo's en Figaro's. Dat er een geweldige bruiloften- en partijenband in de heren schuilt bewijst het orgeltje en de tenenkrommende beat die het produceert. Beurtelings nemen de heren de vocalen voor hun rekening. Is de één aan het zingen, kan de andere mooi een bitterbal naar binnen werken...

Een klein uur vermaken de heren het goed gevulde terras met hun eigenzinnige liedjes. Ook al is de zang niet altijd even toonvast en komt de experimentele kant van het reguliere Lawaii-matriaal niet helemaal terug in de akoestische setting. Geslaagd mag het optreden toch wel genoemd worden.

Gezien: Lawaii. terrasconcert Mezz, zondag 28 juni 2009

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda