Loïs Lane bouwt een feestje in een bomvol Valkenberg Loïs Lane bouwt een feestje in een bomvol Valkenberg

, Tekst en foto's Martijn Stadhouders

Loïs Lane bouwt een feestje in een bomvol Valkenberg

Tekst en foto's Martijn Stadhouders ,

De zusjes Kleeman maken met Loïs Lane hun naam meer dan waar en zorgen voor een grote opkomst bij hun zomeravondconcert in het Bredase Valkenbergpark. Eigen werk, maar vooral ook veel covers. Martijn Stadhouders was erbij voor 3VOOR12/Breda met zijn camera.

Het Valkenberg dient 7 opéénvolgende dinsdagavonden in juli en augustus als locatie voor Palm Parkies (voorheen onder de naam Zomerfestival Vlaanderen). Het festival doet naast 12 Vlaamse steden ook 5 Nederlandse plaatsen aan en in Breda is het ieder jaar weer een druk bezocht gebeuren in het Valkenbergpark. Lees ook bijvoorbeeld ons verslag van het concert van Hautekiet en De Leeuw.
 
Vanavond staan Monique en Suzanne Klemann van Loïs Lane op het podium. Op papier leek dit al de grootste publiekstrekker van de zeven acts, in de praktijk wordt die verwachting volledig ingelost. Al hun bekende werk passeert de revue, aangevuld met covers van Diana Ross and the Supremes, Martha and the Vendellas en maar liefst acht ABBA covers.  Voor de één een groot  feest der herkenning, voor de serieuze popliefhebber misschien wat te veel… zeker qua ABBA covers.

Gezien: Loïs Lane. Park Valkenberg, dinsdag 18 augustus 2009.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda