Ook het nieuwe jaar brengt weer hip hop in Breda Ook het nieuwe jaar brengt weer hip hop in Breda

, Tekst en foto's Nomar Fats,

Ook het nieuwe jaar brengt weer hip hop in Breda

Tekst en foto's Nomar Fats, ,

Breda had afgelopen donderdag weer een hip hop feestje, Diggin The Underground 2 in Cafe De Speeltuin was the place to be.
Ondanks het grauwe, koude, kille weer was het lekker warm in de Speeltuin, met o.a. Mic Gee & Stinosz en de uit Amsterdam afkomstige formatie Geehad.

De kille avond begon met een oerhollandse regenbui, maar dat weerhield menig hip hop liefhebber uit Breda niet om naar Cafe de Speeltuin te komen en het nieuwe hip hop jaar af te trappen. De avond ging van start met een dj sessie van Capitol J. Hij draaide de oude en nieuwe hits en creerde zo een lekkere warme vibe. Na een klein half uur Capitol J was het tijd voor de eerste act van de avond, Mic Gee met als back up Stinosz. Op de flyer stond aangekondigd dat Ben Jur zou optreden maar deze was helaas verhinderd door persoonlijke omstandigheden. Het was zeker geen onaangename verandering van de line-up want Mic Gee & Stinosz zijn ook zeker geen onbekenden in Breda. De show was goed alleen kort van duur. Hierna kwam de host van de avond Y-V-E- op het podium en kondigde de open mic sessie aan en trapte de sessie zelf af, gevolgd door o.a. de gasten uit Amsterdam, A.C., Stinosz en nog enkele anderen. Na de open mic kwam Y-V-E- het podium op en kondigde een battle aan tussen Stinosz en een van de gasten uit Amsterdam, nog een kleine NAC - AJAX battle dus in de Speeltuin. Deze battle werd net als de voetbal wedstrijd overduidelijk gewonnen door Breda, Stinosz. Meteen na de battle kwam de gehele formatie Geehad uit Amsterdam het podium op en deden hun ding. Het was niet de lekkerst lopende show en de mannen gaven zelf ook toe niet veel te hebben voorbereid, jammer want het begon goed. De avond was nog niet voorbij want Dj Capitol J kroop alweer achter de draaitafels om het publiek lekker warm te houden. Ook kwam freestyler Chico nog langs om Breda hip hop te geven. Zo eindigde de 2e editie van Diggin The Underground. Het was niet super druk maar het was een gezellige warme donderdag hip hop avond. Diggin The Underground 2 Gezien : Cafe De Speeltuin 17 Januari 2008
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda