3voor/Breda lancering zonder burgemeester 3voor/Breda lancering zonder burgemeester

" Wij vieren dit op onze eigen manier"

3voor/Breda lancering zonder burgemeester

" Wij vieren dit op onze eigen manier"

Muziek uit Breda? Ja, Tiësto. Die kennen we allemaal. Maar de stad heeft meer in huis op muziekgebied. Daarover is voortaan alles te lezen op 3voor12/Breda. Zondag gaat de site officieel de lucht in.

" Wij vieren dit op onze eigen manier"

De website 3voor12/Breda is al een tijdje in de lucht, maar bekendheid heeft de redactie de eerste maanden nauwelijks aan haar bestaan gegeven. “Eigenlijk direct nadat het idee voor de lokaalsite was geboren, zijn we online gegaan. Paaspop stond voor de deur en dat wilden we graag verslaan. Om goed onze draai te kunnen vinden, hebben we het even stil gehouden”, zegt Marjolein de Vliegher van 3voor12/Breda.

Maar het gaat goed, dus nu mag iedereen weten dat ze bestaan. Aanstaande zondag vindt de officiële lancering van 3voor12/Breda plaats in poppodium Mezz met een keur aan lokale bands. De burgemeester hebben ze echter niet gevraagd om een lintje te komen knippen. De Vliegher: “We organiseren dit op onze eigen manier.”

Dat Breda geen typische popstad is zoals Brabantse buurman Tilburg, zal volgens De Vliegher niet voor een writers block zorgen. “Breda kent misschien geen grote bands, maar leuke bands zijn er zeker wel. En ook veel dj’s.” Juist een dancespecialist ontbreekt alleen nog op de nu al twintig koppen tellende redactie. “Daar zijn we naarstig naar op zoek. Hopelijk meldt iemand zich snel aan voor deze functie.”

Natuurlijk hoopt de redactie van 3voor12/Breda met de website de lokale scene te kunnen ondersteunen. Maar als De Vliegher heel eerlijk is, gaat achter de oprichting een iets minder ideologisch denkbeeld schuil. “We vinden het vooral leuk om op deze manier over onze eigen favorieten te kunnen schrijven.”

3VOOR12/Breda lanceerfeest is zondag 30 september in Mezz café met Mad Monkeys, Lucy Bakes Purple Cakes, Stuart O'Malley & The Wiskey Gullivers en dj E.V.A.

Luister naar het volledige interview met Marjolein de Vliegher in Dubbel Check.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda