Dagboek: The Palookas - East Europe Tour dag 6 Dagboek: The Palookas - East Europe Tour dag 6

"We begrijpen eindelijk waarom Jimmy Hendrix genadeloos aan de drugs is gegaan en Britney haar hoofd heeft kaal geschoren."

Dagboek: The Palookas - East Europe Tour dag 6

"We begrijpen eindelijk waarom Jimmy Hendrix genadeloos aan de drugs is gegaan en Britney haar hoofd heeft kaal geschoren."

The Palookas gaan het na vijf jaar terreur in Nederland proberen in het oosten van Europa. De nieuwe CD van The Palookas is klaar en draagt de tiitel "Better live than never". Voordat de CD op 2, 9 en 10 juni in Nederland wordt gepresenteerd gaan de zeven mannen hun schijfje eerst in het buitenland presenteren. Lees hier het verslag van de zesde dag.

"We begrijpen eindelijk waarom Jimmy Hendrix genadeloos aan de drugs is gegaan en Britney haar hoofd heeft kaal geschoren."

Ultiem! We reden van Wenen naar Budapest in minder dan 2,5 uur. We begrijpen eindelijk waarom Jimmy Hendrix genadeloos aan de drugs is gegaan en Britney haar hoofd heeft kaal geschoren. Touren is best zwaar. Een tourdag bestaat uit autorijden – arriveren – opbouwen – eten – chrashen – spelen – feesten – slapen. Het feit dat we vandaag voor het eerst in vijf dagen in minder dan drie uur rijden, betekend dat we de stad waar we zijn ook kunnen bekijken. We zijn in Budapest door Pannonia Allstar Ska Orchestra (PASO) uitgenodigd. Deze band speelde de Lima-tent van Lowlands 2006 plat. “Krsa” ofwel Chris, de zanger van PASO, ontving ons en gaf ons ’s middags een rondleiding door de stad. Tijdens wat sightseeing borrelden de vakantiegevoelens al snel in ons op. Budapest is een prachtige wereldstad en we genoten dan ook met volle teugen van cultuur en uitzicht. ‘s Avonds gingen we naar een festival aan de voet van een brug, genaamd “Zold Pardon”. Het is een festival dat elk jaar van april tot augustus wordt georganiseerd. De Gentse feesten in het klein en dat elke avond op een toplocatie! Er speelde een reggaeband. Onze tourmanager, Ifor, heeft een printer bij zich en zodoende hadden we wat flyers gemaakt en uitgeprint om ter plaatse uit te delen. Krsa kende de frontman van die reggaeband. Hij had even geregeld dat het publiek werd geattendeerd op ons concert later die avond. Wij speelden in de Trafo-bar. PASO had een ska-avond georganiseerd met een voorprogramma en DJ’s. Het is een erg mooie club en de avond was goed georganiseerd. Tijdens het optreden was er een Hongaar in het bijzonder die de aandacht trok. Een straalbezopen gast ketste tot vijf keer tegen de vloer. Hij was duidelijk een delirium nabij. Hij vond het ook nog nodig om een meisje op te tillen, maar helaas vonden ze deze keer samen de stenen vloer. We sliepen bij de toetsenist van PASO. De opdracht was om zo stil mogelijk te arriveren en te gaan slapen, want de dude moest de volgende dag vroeg op. Vanzelfsprekend deden we ons best. Edoch het gesnurk van The Palookas schalt door merg en been.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda