Twee zomerse verassingen in het Hijgend Hert Twee zomerse verassingen in het Hijgend Hert

Op een aardige zomerse donderavond mogen Mad Monkeys uit Breda en Monofuse uit Oostenrijk het Hijgend Hert aan het dansen proberen te krijgen.

, Jornt Buijs,

Twee zomerse verassingen in het Hijgend Hert

Op een aardige zomerse donderavond mogen Mad Monkeys uit Breda en Monofuse uit Oostenrijk het Hijgend Hert aan het dansen proberen te krijgen.

Jornt Buijs, ,

Op deze mooie zomeravond was het de zware taak aan Mad Monkeys en Monofuse om de beszoekers van het Hijgend Hert van de bar weg te krijgen. Helaas is het ook nog eens vakantietijd dus voor een matig gevuld café begonnen Mad Monkeys aan hun act. Wat zeg ik? Mad Monkeys?! Ook Mad Monkeys hadden te maken met vakantiematige problemen. Gevolg: De zes mansformatie Mad Monkeys was uitgedund tot nog slechts één Mad Monkey; Danny.

Op een aardige zomerse donderavond mogen Mad Monkeys uit Breda en Monofuse uit Oostenrijk het Hijgend Hert aan het dansen proberen te krijgen.

Op deze mooie zomeravond was het de zware taak aan Mad Monkeys en Monofuse om de beszoekers van het Hijgend Hert van de bar weg te krijgen. Helaas is het ook nog eens vakantietijd dus voor een matig gevuld café begonnen Mad Monkeys aan hun act. Wat zeg ik? Mad Monkeys?! Ook Mad Monkeys hadden te maken met vakantiematige problemen. Gevolg: De zes mansformatie Mad Monkeys was uitgedund tot nog slechts één Mad Monkey; Danny. Waar Mad Monkeys normaal als een volledige band spelen, krijgen we vanavond een dj-set voorgeschoteld. Bewapend met twee microfoons, laptops, een mengpaneel en een synthesizer, begint de set met rustige zomerse klanken en lijkt het voor het publiek een mooie gelegenheid om rustig aan de bar te blijven hangen. Deze rust is maar van korte duur, want al snel komt de set helemaal los. En hoewel de muziek los komt, hebben de meeste aanwezige bezoekers meer interesse in hun biertje en die mooie barvrouw. Dit is zonde want wat er op het podium gebeurde, is misschien wel het begin van een heel mooi project binnen Breda. Het mooie aan het optreden is dat je Danny echt ziet werken en zwoegen om alle beats, geluidjes en de samples van zijn eigen stem in bedwang te houden. Zijn eigen stem kan hij nog wel in bedwang houden zoalng er genoeg effecten overheen zitten, maar als hij zonder effecten gaat zingen, klinkt dit niet echt zuiver en doet dit een beetje afbreuk aan de set. In ieder geval is ook de dj set van Mad Monkeys erg dansbaar en gevarieerd en zullen ze tijdens Breda Beats de menigte zeker wel aan het dansen krijgen. Zo heeft Breda met Mad Monkeys niet alleen een erg leuke band erbij, maar ook nog eens een geweldige dj-set. Na een korte ombouw, betreedt Monofuse het podium…. Zucht… Wat.Een.Leuke.Zangeres. Zucht… Alsof er een rockend engeltje het podium beklimt. Pati (want zo heet ze) dartelt een beetje rond over het podium, ze rockt, ze glimlacht eens lief en wikkelt zo het publiek om haar vinger. Het is dan ook niet zo raar dat het publiek volop meezingt als ze dat vraagt. Naast deze charme beschikt ze ook nog eens over een geweldige stem. Een stem waarmee ze je poeslief lieve zinnen kan toefluisteren of je door de grond kan laten zakken als ze tergend uithaalt alsof je zojuist met je lompe voeten haar hartje hebt verpulverd. Zelf omschrijft Monofuse hun muziek als een combinatie tussen rockende gitaren, samples en synthesizers. De samples en synthesizers zijn vanavond echter net echt goed hoorbaar, zodat er vooral een rockshow met veel gitaarwerk overblijft. Was het dan alleen maar rozengeur en maneschijn? Nee dus, helaas waren de nummers niet bijster origineel. De rocknummers met een zangeres afgewisseld met een rustige ballade hebben we allemaal al eens eerder gehoord en er zijn Nederlandse bandjes die dit beter kunnen. Maar uiteindelijk rockt het wel en blijft het optreden, grotendeels door de podiumpresentatie van Pati, boeiend. Mad Monkeys & Monofuse Gezien: Hijgend Hert, donderdag 3 augustus 2007
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda