Op 12 september gaat het grootste muziekfestival van Nederland weer van start. Om die reden stellen we deze twaalf Amsterdamse acts aan jullie voor!

De Popronde is hét grootste rondreizende muziekfestival van Nederland en sinds een aantal jaren de beste manier voor beginnende muzikanten om in Nederland flink aan spelen toe te komen. Als het even meezit is het ook een springplank naar festivals als Eurosonic Noorderslag. 

Popronde vindt dit jaar plaats in 41 steden, trapt zoals vanouds af in Nijmegen (12 september) en wordt afgesloten met een feest in Amsterdam (30 november). Updates van de line up per stad vind je hier: www.popronde.nl

A.M. Sam

A.M. Sam is de afgelopen jaren al actief geweest in de indiescene als gitarist en producer, maar in de tussentijd heeft hij veel nummers opgenomen in zijn slaapkamer. De meeste liedjes zijn geschreven onderweg in de auto en gaan over nieuwe vriendinnen, gebroken harten en het reizen om alles achter zich te laten. Zijn pakkende gitaarriffs vermengen zich met zijn stem tot dansbare en zomerachtige nummers.

 

Bony Macaroni

Bony Macaroni maakt het weer cool om jezelf te haten. Tenminste, dat hoopt de band dan. De gematigd-hartverscheurende en catchy debut-ep van deze vier gasten kwam begin dit jaar uit op alle streamingsdiensten en met potentiele hitjes als ‘Piece of Shit’ en ‘Doom’ houdt waarschijnlijk niemand ze meer tegen. 

Damndamy

Als lid van de rapgroep Black Acid heeft DamnDamy al aardig wat ervaring opgedaan. De zelfbenoemde ''future Edison winnaar' heeft onder andere al op Zwarte Cross, Down The Rabbit Hole en Woohah gestaan en heeft daarnaast ook nog solo meegedaan aan de populaire FunX Talent show. Nu is het tijd voor de volgende stap en heel Nederland kennis te laten maken met zijn vernieuwde sound. Ben jij klaar voor de volgende generatie?

Dan August

Deze vijfkoppige Amsterdamse formatie beschrijft zichzelf als: hartstochtelijke popmuziek met een Americana randje. En meer kan ik er eigenlijk niet aan toevoegen. Ze zitten barstens vol zelfvertrouwen. Met hun morabele hooks en de knaller van een hit 'Keep Your Eyes On The Road'  is het ook niet gek dat deze boyband zonder dansjes is gekozen als OOR Popronde Talent 2019.

 

 

 

Disk Space

Als Techno en Trance samen een kind zouden krijgen noemden ze het Disk Space. Door de liefde voor muziek ontstond dit Amsterdamse elektronische duo bestaande uit Adriaan Oudemans en Nina de Koning.

La Loye

Onder de naam La Loye maakt Lieke Heusinkveld prachtige, intieme indiefolk waar de angst van opgroeien en de kunst van het alleen zijn voorop staan. Live worden de songs zowel ongepolijst als ingetogen gebracht, met een melancholische onderstroom. De kracht van La loye ligt vooral bij de adembenemende en verhalende stem die keihard binnenkomt.

Lorrèn

You can’t change the flow of the river en zo’n natuurkracht is Lorrèn. Geboren om te zingen, dat hoor je en dat voel je. Haar stem blinkt uit in rauwheid, warmte en veelzijdigheid en raakt je meteen. Lorrèn weet bekende en vertrouwde thema’s in een nieuw licht te zetten en daar een eigen draai aan te geven.

Nancy Acid

Dankzij roots op het Caribische eiland Aruba is het duo van Nancy Acid met heel veel verschillende culturen opgegroeid. Samen met een heleboel psychedelische, punk, surf- en skateinvloeden maken ze er een overheerlijke potpourri van. Hoewel ze maar met twee zijn, maken ze een hoop herrie!

Nele Needs A Holiday

Nele Needs A Holiday is een tragikomisch songschrijver die probeert uit te zoeken wat liefde is. Nele onderneemt voortdurend pogingen de onbegrijpelijke warboel genaamd menselijke relaties te ontcijferen. Helemaal gelukt is dat nog niet, maar het levert wel fijne liedjes op met herkenbare thema’s.

Suzy V

Suzy V is een Nederlands/Siciliaanse singer-songwriter, opgegroeid in Amsterdam. Samen met Wieger Hoogendorp heeft ze haar debuutalbum gemaakt: 'Sound of the Sea'. Die spreekt tot de verbeelding. Het is een combinatie van hedendaagse popmuziek en Siciliaanse folk. ​Suzy V wil maar één ding: de wereld kennis laten maken met haar twee werelden!

The Secret Love Parade

Met een nieuw album dat in 2019 uitkomt zijn de dames van The Secret Love Parade als twee indie-popprinsessen ontwaakt uit een winterslaap. Back to business. Het duo uit Rotterdam en Amsterdam maakt electronische dream/noise pop met gitaar, synths, en beats, en brengen songs die bewegen van zacht naar hard, doorvlochten met sterke tweestemmige zang.

WIES

De kersverse Nederpop-act WIES heeft de perfecte driehoeksdynamiek van pop, electronica en een organische sound. Met catchy nummers en een geweldig interessante frontvrouw wonnen ze de Amsterdamse Popprijs 2018 en de Grote Prijs van Nederland 2019, ondanks dat de band amper een jaar bestond.