Jagd wint de Amsterdamse Popprijs 2016

Robbie van Zoggel ,

De band Jagd heeft de Amsterdamse Popprijs 2016 gewonnen. De 21e editie van de wedstrijd voor de beste popact uit Amsterdam en omstreken werd zaterdagavond 10 december afgesloten in de Melkweg met een finale van 6 deelnemers.

Het juryrapport
Jagd is de winnaar van de Amsterdamse Popprijs 2016. In een uitverkochte Melkweg had de vierkoppige band veruit de grootste achterban van de avond en overtuigde volgens de jury met een "bijzondere bak herrie" en "goede uithalen in de zang." Jagd dwong de winst af met goede "liedjes die internationale potentie" hebben en zou "zo door kunnen naar Noorderslag."

Het hele deelnemersveld van de finale van de Amsterdamse Popprijs 2016 was:
Mademoiselle,  Ann White, Yasmine, Anna-Rose Clayton, Phoam en Jagd. 

Over de Amsterdamse Popprijs
GRAP organiseert de Amsterdamse Popprijs om ambitieuze bands een kans te geven zich te presenteren aan publiek, pers en muziekindustrie. In het meer dan twintigjarige bestaan is de Amsterdamse Popprijs uitgegroeid tot een begrip onder muzikanten. Onder de winnaars bevinden zich onder andere Radio Eliza, Sarah-Jane, The Silverfaces, Mister and Mississippi, Yori Swart en The Vagary. In het rijtje oud-deelnemers staan onder meer our Minor fall, TenTemPiés en Zitakula.