Nieuwe akoestische live avond 'In Je Oren' in VLLA Amsterdam

Avond vol verrassingen en waardebepaling achteraf

redactie 3voor12 Amsterdam ,

Aanstaande donderdag 1 mei is het alweer tijd voor de vierde editie van het sympathieke initiatief In Je Oren; een live avond georganiseerd door onder andere singer-songwriter Leendert Roosenbrand. De avond staat volledig in het teken van akoestische live muziek. Over de line-up wordt van te voren echter niets verklapt en je betaalt pas zodra de avond is afgelopen je entree. Kortom; waardebepaling achteraf.

Gewoon blind op je fiets naar VLLA stappen dus aanstaande donderdag. Telefoon uit, jezelf in een oude versleten fauteuil laten ploffen en je laten verrassen met een avondvullend programma vol luisterliedjes. Dat is zo'n beetje de strekking van het verhaal van In Je Oren. Zoals gezegd wordt de line-up dus niet van tevoren gecommuniceerd, wel geeft de organisatie een aantal hints van te voren.

HINT #1
Nadia de Vries van het Amsterdam Writers Guild schreef speciaal voor In Je Oren drie korte verhalen. De muzikant die aanstaande donderdag de avond opent, laten we hem J. noemen (Spaanse gitaar en scherp in pak), was haar muze voor het onderstaande verhaal.

“Het ligt niet aan jou”
Het is zondagmorgen. De trams rijden nog niet, en ze begint haar reis terug naar huis. Nette graszoden omlijsten het pad waar ze loopt. Ze laat haar handen glijden over de struiken die het park aankondigen, en ze voelen als wollige kleedjes. In haar handtas trilt een telefoontje van een jongen die ze eergisteren heeft ontmoet. Paul heet hij, gelooft ze, of Jeremy. Ze weet het niet zeker meer.
Ze graait in haar broekzak. Ze hoopte dat ze nog ergens een pepermuntje had, maar ze vindt alleen een verfrommeld briefje met een nummer erop. Lelijk geschreven. De nullen en zevens staan haar niet aan. Weg ermee.
De eenden slaken al willekeurige kwaken in de vijver, maar ze hoort ze niet. Ze probeert zijn gezicht te herinneren. Hij studeerde geschiedenis, dat weet ze nog. Ze vraagt zich af of hij al wakker is, of hij verbaasd is dat ze niet meer naast hem ligt. Ergens vindt ze het wel een beetje zielig voor hem, maar daar komt ze wel weer overheen.
Als ze thuiskomt haalt ze haar make-up eraf met een washandje. Ze zet haar koffie. Ze leest haar krant.
De dag begint.
Alle sirenes in de stad zingen haar naam.
 

HINT #2
Nadia de Vries liet zich dit verhaal influisteren door de artiest die aanstaande donderdag als tweede op het podium van VLLA staat.

“Neem me mee”
Het leer van de achterbank is nog bloedheet. Zijn auto, een blauwe Suzuki Swift, heeft de hele dag in de kokende hitte op hem gewacht. Het asfalt tintelt onder zijn blote voeten, en de zon zakt langzaam in het water als een gloeiende dobber.
De parkeerplaats is al half verlaten. Hij gooit de tassen met doorweekte handdoeken in de kofferbak en gaat in de bestuurdersstoel zitten, benen buitenboord. Volhardende schelpschilfers kleven aan zijn voeten, alsof de zee ook graag mee naar huis had gewild. De rode All Stars die hij afgelopen maand in Londen heeft gekocht, zijn overladen met zand. Op een andere dag was hij geïrriteerd geweest, maar vandaag maakt het hem niet uit.
In zijn achteruitspiegel ziet hij een groep meisjes. Ze zwijgen terwijl ze naar hun auto lopen. Eén van hen laat haar zonnebril vallen, en ontdekt pas tien seconden later haar verlies. Ze lacht. De loomheid van de dag lijkt iedereen betoverd te hebben. Langs het wandelpad dragen de laatste ouders hun slapende kinderen naar huis.
Het is een mooie dag geweest.

Evenement: In Je Oren
Datum: donderdag 1 mei a.s.
Locatie: VLLA (Willem Roelofstraat 6, Amsterdam)
Aanvang: 20.00 uur
Entree: waardebepaling achteraf
FB event


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag