Oude technohelden en nieuwe garde bij 'Evolution of Techno' in Taets zaterdag

"Na Dekmantel's verjaardag is er een nieuwe vloer gelegd, die nu lang genoeg de tijd heeft gekregen om te harden"

Jouko Peters ,

'Future Evolution & Past Evolution'
De Amsterdamse organisaties Compound en Wooferland hebben de handen ineengeslagen en hosten zaterdag 5 april ieder een zaal in het Zaandamse Taets. Tijdens Evolution Of Techno zal er in de 'stevigere' Compound-zaal voornamelijk aandacht zijn voor de 'Future Evolution', terwijl ervaren meeloper Wooferland uiteraard gaat voor de 'Past Evolution'. Van de oude garde komen bijvoorbeeld DJ Billy Nasty en Remy langs voor een set; bij Compound staan onder anderen Nicole Moudaber en Exium (live) en sluit Regis de boel af met zijn ragharde 'Necklace of Bites' live-set.

Nieuwe vloer
Er was de afgelopen tijd nogal wat te doen rondom de locatie Taets Art & Event Park. Met name tijdens het derde verjaardagsfeestje van Dekmantel begin maart klaagden bezoekers steen en been over het feit dat hun schoenen en kleren onder de verfspetters zaten. De verfvloer kwam op bepaalde delen los door een combinatie van factoren en hoewel dat uiteraard niet Dekmantel's schuld was, blijft zoiets vervelend; ook voor partijen die in de periode kort daarna in Taets een evenement organiseren. Compound en Wooferland hebben in ieder geval de garantie gekregen dat er na het feest van Dekmantel een volledig nieuwe vloer is gelegd in het voormalige militaire complex; een vloer die lang genoeg de tijd heeft gekregen om volledig te harden. En dus niet meer voor problemen zou moeten zorgen.

Line-up
Van het verfspettergeweld door naar de muziek, want dat is toch waar zaterdag uiteindelijk alles mee valt of staat; verfspetters op de broek of niet. Zelf kondigen Wooferland en Compound de avond aan als een nacht met 'de dikste techno van toen en nu' en daar kunnen wij prima mee leven. In de Wooferland-zaal geven de Brit Billy Nasty, de ervaren rot DJ Remy, Oliver Kucera (live), Angelo Donorio en de oude Mazzo-helden DJ Cellie en Carlijn acte de présence. Organisatie Compound van Dispar Vulgo en Gloom, die zelf allebei ook een set zullen draaien, kiezen voor nieuwere techno en veel live-sets. In zaal één op het programma: de ritmische technovrouw Nicole Moudaber, een live-set zonder genade van Regis, de Zweedse oudgediende Joel Mull, Jeroen Search en Dimi Angélis als het succesvolle A&S (live) - ze brachten onlangs nog een nieuwe plaat uit - en het bijzondere Spaanse duo Exium (live). Voor Evolution Of Techno zijn er nog kaarten verkrijgbaar in de voorverkoop. Tevens zullen er zaterdag kaarten aan de deur worden verkocht.

Compound & Wooferland present Evolution of Techno // zaterdag 5 april // Taets // Hemkade 18, Zaanstad // 20.00 - 05.00


  

   de laatste nieuwsberichten in één oogopslag