Inluisteren voor Sonic Connections

Pop en rock der lage landen samengebald in 13 beloftes

Robbie van Zoggel ,

Het voorjaar is in het land, het seizoen maandelijkse Sonic Soirées zit er op en dat betekent dat het tijd is voor Sonic Connections 2012. Om in het prille festivalseizoen een compleet aanbod te bieden van alle beloftes en pareltjes der lage landen is het de Brakke Grond gelukt om steviger te programmeren dan voorgaande edities.

Sonic Connections Dag 1: 29 maart 2012
De Groningse band The Black Atlantic (NL) heeft de afgelopen 2 jaar over de hele wereld veel lof geoogst met hun bijzonder authentieke folksound. Na de show in Paradiso samen met Rue Royale en Kim Janssen komt het viertal terug naar Amsterdam voor Sonic Connections. Verder: Love Like Birds (BE), Little Trouble Kids (BE), Gruppo Di Pawlowski (BE)

Sonic Connections Dag 2: vrijdag 30 maart 2012
De tweede dag is er één met 2 verschillende gezichten: fijne dromerige popliedjes van European Daughters (NL) en Bird On The Wire (NL) worden afgewisseld door een steviger repertoire van rock en dance met Kiss The Anus Of A Black Cat (BE) (cd release), Knalpot (NL) en Sir Yes Sir (BE). Kiss The Anus Of A Black Cat presenteert op Sonic Connections Weltuntergangsstimmung, het nieuwe -vijfde- album van de Vlamingen.

Sonic Connections Dag 3: zaterdag 31 maart 2012
Met Flying Horseman (BE), Rats On Rafts (NL), Intergalactic Lovers (BE) en Customs (BE) wordt op één avond een vracht aan live-ervaring de Brakke Grond binnengereden. Vorig jaar pakte Flying Horseman met de akoestische 3voor12-sessie al verrassend uit, live zijn de Antwerpers alleen maar spannender en sensationeler. Tijdens Sonic Connections presenteren ze het nieuwe album Twist voor het eerst aan het Nederlandse publiek. Rats On Rafts werkt momenteel aan de overkant van de Noordzee aan een doorbraak in de Britse muziekscene en laat deze zaterdag aan Amsterdam horen waarom.