Ubuntu geeft straatkinderen een stem

Goed Bedoeld II wintereditie

Tekst: Anne Caroline Slump ,

Vamiddag is het zover! Ubuntu Theatre Organisation organiseert Goed Bedoeld II in de Westerunie om geld in te zamelen voor straatkinderen in ontwikkelingslanden.

Goed Bedoeld II wintereditie

Vandaag is Goed Bedoeld II wintereditie in de Westerunie, waarbij het niet gaat om de vette optredens en de swingende dj’s maar juist om het publiek op creatieve manier bewust te maken en betrokken te krijgen in de activiteiten van Ubuntu Theatre Organisation.

 

Ubuntu Theatre is een non-profitorganisatie wat kunst en cultuur als middel gebruikt om straatkinderen in ontwikkelingslanden een stem, gezicht en vertrouwen op een toekomst geven. De organistie werkt met straatkinderen aan theater- en kunstprojecten. In Nederland organiseren ze activiteiten en evenementen om het publiek bewust te maken, betrokken te krijgen en te activeren direct of indirect een bijdrage te leveren.

 

Goed Bedoeld II is een event met optredens van onder andere Flinke Namen, Valerius, Super City, Jenny Lane en Ape Not Mice, dj’s Steven de Peven, Wannabe A Star en San Proper. Daarnaast zijn er creatieve activiteiten te zien en te doen zoals Love Buzz Expo en Workshop. Live art met Michel Willemsen, Zender en Naad. Kunstveiling met artistieke werken van George Heidweiller, T., Kadir van Lohuizen, Alek Bruessing en een jurk van Hester Slaman. De jurk wordt gedragen door onze ambassadrice en host van de avond Anna Drijver. De opbrengst van dit evenement gaat naar Ubuntu’s Theatre en Film project met straatkinderen in Ghana.