Tien nieuwe Hollandse Nieuwe namen voor Magneet Festival

In totaal dertien 3VOOR12 ‘tips’ geprogrammeerd

Erik Zwennes ,

3VOOR12 en het Magneet Festival gaan een samenwerking aan. Het belangrijkste resultaat is een 3VOOR12-podium voor Hollandse Nieuwe-acts tijdens de twee hoofd-weekenden. Vandaag zijn alle dertien acts bekend. Onder meer Bombay Show Pig, Jungle by Night, Stefany June en Pien Feith.

In totaal dertien 3VOOR12 ‘tips’ geprogrammeerd

3VOOR12 en het Magneet Festival gaan een samenwerking aan. Het belangrijkste resultaat is een 3VOOR12-podium voor Hollandse Nieuwe-acts tijdens de twee hoofd-weekenden: 19 t/m 21 augustus en van 26 t/m 28 augustus. Vandaag zijn alle dertien Hollandse Nieuwe acts bekend:

19 augustus
Bombay Show Pig
 
20 augustus
The Parents
New YX
 
21 augustus
Kernkoppen
Jungle by Night
 

26 augustus
IEt
M-JO & The Jesus Herb
Stefany June
 
27 augustus
Sir Yes Sir
Gerhardt
The Fudge
 
28 augustus
Pien Feith
TDTMCM

Steijn Koeijvoets, een van de boekers van het festival, is blij met de samenwerking: “Hollandse Nieuwe past bij het karakter van dit evenement. Het Magneet Festival is een ontdekkingsreis waar je nog blanco heen kunt en nieuwe acts ontdekt. We richten ons met de programmering op spannende muziek; deels bands die nog niet enorm zijn doorgebroken, maar kwalitatief wel al op een hoog niveau zijn.”

3VOOR12 belicht al bijna tien jaar talenten in de rubriek 'Hollandse Nieuwe'. Die Hollandse Nieuwe rubriek kreeg eind 2009 een nieuwe impuls. Nu verschijnt maandelijks op de luisterpaal een door de redactie samengesteld album met ongeveer twintig nieuwe nummers van talentvolle artiesten van eigen bodem.

3VOOR12/Amsterdam zal verslag doen van het Magneet Festival. Lees daar ook de andere namen die vandaag bekend gemaakt zijn. Lees hier meer over het festival of kijk op de eigen website.

Aanmelden voor Hollandse Nieuwe:
Wil jij met je nieuwe nummer ook op de Hollandse Nieuwe sampler? Stuur dan een MP3 of een downloadlink vergezeld van info/bio naar 3VOOR12@gmail.com. Beluister deze maand het twintigste deel in de Hollandse Nieuwe compilatiereeks.